Vastgesteld bestemmingsplan “Kom Helvoirt, Torenstraat 4c” en beschikking Hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Haaren

Helvoirt

Torenstraat 4c in Helvoirt, kadastraal bekend als gemeente Helvoirt, sectie D, nummer 3879.

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad van Haaren op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 25 april 2019 het bestemmingsplan “Kom Helvoirt, Torenstraat 4c” gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens besloot de raad geen exploitatieplan voor het bestemmingsplan vast te stellen, omdat het kostenverhaal anderszins verzekerd is.

Doel bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in het herstellen van de mogelijkheid om een woning op te richten op het perceel Torenstraat 4c in Helvoirt. Het voorheen geldende bestemmingsplan ‘Kom Helvoirt 1980’ bevatte voor het betreffende perceel namelijk een bouwtitel voor één woning. Deze bouwtitel is niet overgenomen in het vigerende bestemmingsplan ‘Kom Helvoirt 2010’. Met dit bestemmingsplan wordt deze omissie hersteld.

Vaststellen hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haaren maken tevens bekend dat zij op 24 april 2019 hebben besloten hogere waarden ingevolge de Wet geluidhinder vast te stellen als gevolg van het wegverkeer op de Helvoirtsestraat. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat wat betreft het spoorweglawaai de voorkeursgrenswaarde van 55 dB wordt overschreden met maximaal 9 dB (64 dB). De initiatiefnemer wordt verplicht tot het nemen van verdergaande maatregelen gericht op het verminderen van de geluidbelasting tot de voorkeursgrenswaarde. Dergelijke maatregelen ontmoeten bezwaren van stedenbouwkundige, verkeerskundige, vervoerskundige, landschappelijke en financiële aard. De ontwerpbeschikking tot vaststelling van deze hogere grenswaarden heeft gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen.

Inzien stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling en de bijbehorende stukken, en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden, liggen met ingang van donderdag 16 mei 2019 gedurende zes weken (tot en met woensdag 26 juni 2019) ter inzage. De stukken zijn tijdens de openingstijden in te zien aan de balie van de Gemeentewinkel. Om deze documenten in te zien moet u vooraf een afspraak maken. Hiervoor kunt u bellen naar (0411- 62 72 82). Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u onder het kopje “Wonen en (ver)bouwen” op “Bestemmingsplannen” en zo komt u bij het bestemmingsplan. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP18HVTTorenstr4c-VA01.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt, kunnen geen beroep instellen.

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Bovengenoemden kunnen indien zij beroep instellen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dit geval treedt de besluitvorming niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Haaren, 15 mei 2019

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven