Kennisgeving ambtshalve administratieve aanpassing instemmingsbesluit gaswinningsplan UMOG, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat doet de volgende kennisgeving:

Het instemmingsbesluit op het winningsplan UMOG is ambtshalve administratief aangepast. Op 13 maart 2019 heeft de Minister ingestemd met een verzoek tot wijziging van het instemmingsbesluit UMOG. Dit gewijzigde instemmingsbesluit heeft van 14 maart 2019 tot en met 24 april 2019 ter inzage gelegen waarbij belanghebbenden bezwaar konden maken tegen dit besluit, op grond van de Algemene wet bestuursrecht. In dit gewijzigde instemmingsbesluit is abusievelijk de reactie van een van de wettelijke adviseurs, waarin aangegeven is dat de adviseur zich onthoudt van het adviesrecht, niet opgenomen. Deze omissie is verholpen door een ambtshalve administratieve aanpassing aan het instemmingsbesluit van 13 maart 2019. Hoofdstuk 4 van het instemmingsbesluit UMOG d.d. 13 maart 2019 zal worden aangevuld met de zin:

  • Het college van gedeputeerde staten van de provincie Groningen heeft op 14 december 2018 medegedeeld af te zien van het uitbrengen van een advies.

Dit is de enige wijziging die is aangebracht aan het instemmingsbesluit. De aanpassing heeft geen inhoudelijke gevolgen voor het instemmingsbesluit. Het besluit wordt niet nogmaals ter inzage gelegd en staat niet meer open voor bezwaar. Het besluit is te raadplegen op www.nlog.nl. Voor nadere inlichtingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer M.E. Kuiper (tel. 070 – 378 6814).

Naar boven