Vaststelling bestemmingsplan Dorpsstraat 932 Assendelft

Logo Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 18 april 2019 het bestemmingsplan Dorpsstraat 932 Assendelft, GML-bestand: NL.IMRO.0479.STED3845BP-0301, raadsbesluit 2019/33, met bijbehorende stukken, ten opzichte van het ontwerp gewijzigd heeft vastgesteld. Ook is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Met projectontwikkelaar Kennemerland Beheer B.V. is begin 2018 overeenstemming bereikt voor het realiseren van woningbouw. Door faillissement van de voormalig dansschool is de locatie Dorpsstraat 932 te Assendelft vrijgekomen voor herontwikkeling. De nieuwe eigenaar van het terrein wil 22 grondgebonden woningen realiseren, inclusief bijbehorende parkeergelegenheid en een woonerf.

Het bestemmingsplan 'Dorpsstraat 932 Assendelft' heeft betrekking op een deel van Assendelft. Het betreft het perceel van de voormalige dansschool. Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • Woningen aan de Dr. Bonstraat in het noorden;

  • Woningen aan de Dorpsstraat in het oosten;

  • Woningen aan de Dorpsstraat in het zuiden;

  • Het Achterompad-West in het westen.

Besluit hogere waarden geluid

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, op 2019-04-18 hogere waarden hebben vastgesteld voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting.

Voor het wegverkeerslawaai als gevolg van de Dorpsstraat ter hoogte van de voormalige Dansschool is akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt dat de geluidbelasting vanwege het wegverkeerslawaai op de gevel van één woning in het bouwplan maximaal 57 dB is. Er wordt niet voldaan aan voorkeursgrenswaarde van 48 dB, maar de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting van 63 dB voor nieuwbouw wordt niet overschreden. Voor deze woning binnen het plangebied moet een hogere grenswaarde van 57 dB worden vastgesteld. Voorwaarde bij het verlenen van een hogere waarde is dat de woning ook een geluidluwe gevel heeft. Aan deze voorwaarde moet voldaan worden bij de omgevingsvergunningsaanvraag. Ook met het verlenen van hogere waarden blijft er sprake van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit hogere waarden geluid liggen van donderdag 9 mei 2019 tot en met 20 juni 2019 op de volgende wijzen ter inzage:

  • Digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (geldt alleen voor het bestemmingsplan);

  • als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • bij de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarden beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerp;

  • Belanghebbenden ten aanzien van door de gemeenteraad aangebrachte wijziging ten opzichte van het ontwerp;

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerp naar voren te hebben gebracht.

Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend.

Meer informatie over beroep en schorsing staat op de website: www.raadvanstate.nl.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Pro forma ingediende beroepen zijn niet toegestaan. In het beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing.

 

 

 

 

Zaandam, 8 mei 2019

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven