Verkeersbesluit verwijderen bushaltes - N969 Rhederweg

Logo Groningen

 

Provincie Groningen, 16 januari 2019

Zaaknummer: K13450

Documentnummer: 2018-086989

Verzonden: 16 januari 2019

Inleiding

Langs de provinciale weg N969(Rhederweg) vanaf de kom Bellingwolde tot aan de Rhederbrug worden drie provinciale bushalteparen verwijderd. Het OV Bureau Groningen - Drenthe heeft namelijk lijn 811 (belbus) die hier halteerde, opgeheven. Deze lijnbelbus reed tussen Vlagtwedde en Bad Nieuweschans. Er is geen zicht op eventuele terugkeer van deze buslijn. Vervoersmaatschappij Q-Buzz is op de hoogte van deze wijziging en heeft deze doorgevoerd in haar reisinformatie. De provincie verwijdert deze haltes in samenspraak met de gemeente Westerwolde. De gemeente Westerwolde neemt het verkeersbesluit tot het verwijderen van de bushaltes van lijn 811 die binnen de gemeentegrenzen vielen.

Hiermee vervalt het volgens de RVV 1990 met een bushalte gemoeide verboden tot laden en lossen (m.u.v. in - en uit laten stappen van passagiers), parkeren alsmede het gebod tot het geven van voorrang aan bussen binnen de bebouwde kom die een bushalte willen verlaten en daartoe richting aangeven, bij de volgende 3 halteparen:

- Halte Rhederbrug;

- Halte Parkweg;

- Halte Rhederweg 24.

 

Bevoegdheid:

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder b, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn de Gedeputeerde Staten bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk verkeer op wegen onder beheer van de provincie Groningen.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Met het verkeersbesluit wordt beoogd:

- Het beschermen van weggebruikers en passagiers;

- Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

- Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

- Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade.

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de Politie Eenheid Noord-Nederland, DROS Afdeling Infrastructuur/team Verkeer, die bij brief van 22 november 2018, kenmerk #3505-20181012000428 heeft bericht geen bezwaar te hebben tegen de voorgenomen verkeersmaatregelen.

 

BESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen is de gedeputeerde staten van de provincie tot het besluit gekomen om het navolgende te doen:

De volgende bushaltes d.m.v. het verwijderen van bord L3 van bijlage 1 van het RVV 1990 + eventueel aanwezige zwart-witte blokmarkeringen op te heffen:

 

  • 1.

    Provinciale weg N969 ter hoogte van Rhederweg 24 te Bellingwolde;

  • 2.

    Provinciale weg N969 ter hoogte van Rhederweg 46 te Bellingwolde;

  • 3.

    Provinciale weg N969 ter hoogte van Rhederweg 1 te Bellingwolde;

  • 4.

    Provinciale weg N969 ter hoogte van Rhederweg 118 te Bellingwolde;

  • 5.

    Provinciale weg N969 ter hoogte van Rhederweg 23 te Bellingwolde;

  • 6.

    Provinciale weg N969 ter hoogte van Rhederweg 174 te Bellingwolde.

 

 

Groningen, 16 januari 2019.

 

Namens Gedeputeerde Staten van Groningen:

R. Bosma

 

 

Hoofd van de afdeling Beheer en Onderhoud

 

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Als u het niet eens bent met dit besluit bestaat de mogelijkheid om binnen zes weken na verzenddatum van deze brief een bezwaarschrift in te dienen. Meer informatie daarover vindt u in de digitale brochure "Bezwaar maken tegen een besluit", die u kunt vinden op de website van de provincie Groningen ( www.provinciegroningen.nl ).

Als u overweegt een bezwaarschrift in te dienen, zouden wij het op prijs stellen als u eerst contact met ons opneemt. Wellicht kunnen uw bezwaren door een toelichting van ons worden weggenomen.

Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. U kunt daarvoor een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Meer informatie over het vragen van een voorlopige voorziening vindt u op www.rechtspraak.nl .

Naar boven