VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN HEETVELDLAAN-GROOTVELDLAAN

Logo Veenendaal

De gemeenteraad van Veenendaal heeft in zijn vergadering van 20 december 2018 het bestemmingsplan Heetveldlaan-Grootveldlaan (gewijzigd) vastgesteld. Tevens heeft de raad het besluit genomen om geen exploitatieplan vast te stellen.

Inhoud bestemmingsplan

Het vastgestelde plan voorziet in de juridisch-planologische regeling voor het oprichten van ongeveer 25 woningen in de categorieën vrijstaand en twee-aaneen op percelen die aansluiten op de bestaande Abraham Heetveldlaan en Grootveldlaan.

Exploitatieplan

Er is geen exploitatieplan vastgesteld omdat met de ontwikkelaar een exploitatieovereenkomst is afgesloten op grond waarvan kan worden geconcludeerd dat het plan financieel-economisch uitvoerbaar is en de gemeentelijke kosten worden verhaald.

Wijziging in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn enkele wijzigingen in het plan verwerkt.

Dit betreffen:

Regels:

• Artikel 5.1 onder a is geschrapt: “drie-aaneengebouwde en”

• Artikel 5.2.3 onder e3, cursief gedeelte is toegevoegd: indien sprake is van een hogere bouwhoogte dan 3,3 meter, de achtergevel van het bijbehorende bouwwerk tot maximaal 1 meter achter de achtergevel van het hoofdgebouw mag zijn gesitueerd;

Verbeelding:

• Aanduiding sba-atv is vervangen door sba-tv

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met bijlagen liggen met ingang van 24 januari 2019 gedurende 6 weken (dus tot en met 27 februari 2019) ter inzage. U kunt de stukken op afspraak inzien bij het omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Het vastgestelde plan met bijbehorende stukken is ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Het instellen van beroep is mogelijk voor degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbesluiten. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit geen exploitatieplan vast te stellen, kunnen eveneens beroep instellen. Tegen de wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan kan een ieder beroep instellen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is gesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. U krijgt hiervan bericht van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 28 februari 2019, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het vastgestelde bestemmingsplan, kunt u contact opnemen met de heer J. van Manen van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

Naar boven