Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan “De Cuyp”

Logo Enkhuizen

Burgemeester en wethouders van Enkhuizen maken op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “De Cuyp” gedurende een termijn van zes weken ter inzage ligt.

Omschrijving

Ontwikkelaar BPD is voornemens woningen te bouwen op het terrein van de voormalige technische school De Cuyp, gelegen ten oosten van de Scheepvaartschool en begrensd door de Kuipersdijk, de Cromhoutstraat en de Admiraliteitsweg. Het woningbouwplan betreft de bouw van 21 grondgebonden woningen, verdeeld over 8 vrijstaande-, 6 twee onder één kap-, en 7 rijwoningen, alsmede bijbehorende parkeergelegenheid en openbaar gebied. De stedenbouwkundige opzet zoekt aansluiting op het Snouck van Loosenpark.

Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling

Voor het woningbouwplan geldt op grond van de D-lijst van het Besluit m.e.r. een vormvrije m.e.r.-beoordelingsplicht. Hiertoe is een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling opgesteld. Burgemeester en wethouders hebben deze notitie beoordeeld en op 23 april 2019 besloten dat bij het planvoornemen c.q. de beoogde herontwikkeling voor De Cuyp geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu te verwachten zijn. Deze notitie is als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan gevoegd.

Terinzagetermijn

Het ontwerpbestemmingsplan ligt voor eenieder ter inzage van donderdag 9 mei 2019 tot en met woensdag 19 juni 2019. U kunt het ontwerpbestemmingsplan op twee manieren bekijken:

 

  • 1.

    U bekijkt de documenten digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer NL.IMRO.0388.BPDeCuyp-on01

  • 2.

    U maakt een afspraak om de documenten te bekijken op het Stadskantoor, Hoogstraat 11, 1601KT Enkhuizen. U kunt hiervoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte, telefoon 0228-360100 of via www.enkhuizen.

Zienswijzen

Binnen de termijn van de terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze aan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de gemeenteraad van Enkhuizen, Postbus 11, 1600 AA Enkhuizen. Ook kan de zienswijze per e-mail worden ingediend via stadhuis@enkhuizen.nl

Contact

Voor nadere informatie en/of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer E. van Dijk van de afdeling Ruimte (telefoon 0228-360100).

Naar boven