Hoensbroek, Braderie, Hemelvaartsdag 30 mei 2019.

Logo Heerlen

 

VERKEERSBESLUIT

 

Burgemeester en Wethouders van Heerlen;

 

Gelet op:

De bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer, de Algemene wet Bestuursrecht en het mandaatbesluit van 10 januari 2017.

 

0verwegende dat:

Elk jaar wordt in Hoensbroek op Hemelvaartsdag een braderie georganiseerd. Om het verkeer te reguleren worden op verschillende plaatsen verkeersmaatregelen genomen om de bezoekers en de inwoners van Hoensbroek zo weinig mogelijk last te laten hebben van deze braderie. De braderie wordt gehouden in de Hoofdstraat tussen de Steenberglaan en de Nieuwstraat, de Markt, de Nieuwstraat tussen de Hoofdstraat en de Marktstraat, de Marktstraat tussen de Juliana Bernardlaan en de Mgr. Nolensstraat, De Mgr. Nolensstraat tussen de Marktstraat en de Aldenhofstraat, de Aldenhofstraat tussen de Mgr. Nolensstraat en de Kouvenderstraat, de Kouvenderstraat tussen de Aldenhofstraat en de Nieuwstraat, de Poststraat en het Postplein.

 

Uit oogpunt van

het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden, belangen/gevolgen als bedoeld in de Wet Milieubeheer.

 

is het gewenst om

 

1) de volgende straten gesloten te verklaren met uitzondering van vergunninghouders voor de braderie van woensdag 29 mei 2019 18.00 uur tot donderdag 30 mei 2019, 24.00 uur: de Hoofdstraat tussen de Steenberglaan en de Nieuwstraat, de Markt, de Nieuwstraat tussen de Hoofdstraat en de Rietrastraat, de Marktstraat tussen de Juliana Bernardlaan en de Mgr. Nolensstraat, de Mgr. Nolensstraat tussen de Marktstraat en de Aldenhofstraat, de Aldenhofstraat tussen de Mgr. Nolensstraat en de Kouvenderstraat, de Kouvenderstraat tussen de Akerstraat-Noord en de Nieuwstraat, de Poststraat, het Postplein, de Grubbelaan tussen de Kouvenderstraat en de Kastanjelaan, de Buttingstraat tussen de Heisterberg en de Kouvenderstraat, de Pastoor Schleidenstraat, de Wilhelminastraat tussen Aldenhofstraat en de Pastoor Schleidenstraat, de Mgr. Lebouillestraat, de Kloosterstraat tussen de Marktstraat en de Rietrastraat, de St. Jansstraat tussen de Hoofdstraat en Uitweg, de Alofsstraat, de Panhuisstraat, de Zandstraat, de Pastoorskuilenweg tussen de Kastanjelaan en de Marktstraat, de Christiaan Quixstraat tussen de Kouvenderstraat en de Weustenraedtstraat, de Harmoniestraat tussen de Piet Stalmeierstraat en de Panhuisstraat, de Juliana Bernhardlaan tussen de Ridder Hoenstraat en de rotonde bij de Markt, de Sleinadastraat tussen de Maria Gewandenstraat en de Hoofdstraat, de Spoordijkstraat tussen de Kastanjelaan en de Pastoorskuilenweg en de Burg. Van de Kroonstraat tussen de Heisterberg en de Kouvenderstraat;

 

2) een tijdelijk parkeerverbod in te stellen van woensdag 29 mei 2019 19:00 uur tot donderdag 30 mei 24:00 uur op de Alofsstraat, de Panhuisstraat, de Zandstraat tussen de Panhuisstraat en de Pastoorskuilenweg, de Hoofdstraat tussen de Steenberglaan en de Nieuwstraat, de Nieuwstraat tussen de Hoofdstraat en de Burgemeester Horstmansstraat, het Postplein en de Kouvenderstraat tussen Aldenhofstraat en de Christiaan Quixstraat waarbij dewegsleepregeling van kracht is;

 

3) een tijdelijk parkeerverbod in te stellen van dinsdag 28 mei 2019 24:00 uur tot donderdag 30 mei 2019 24:00 uur op de Markt waarbij een wegsleepregeling van kracht is;

 

4) het éénrichtingsverkeer op te heffen van woensdag 29 mei 2019 19:00 uur tot donderdag 30 mei 2019 24:00 uur in de Buttingstraat tussen Heisterberg en de Kouvenderstraat;

 

5) het instellen van een verplichte rijrichting naar linksvanaf de Weustenraedtstraat naar de Grubbelaan van woensdag 29 mei 2019 19:00 uur tot donderdag 30 mei 2019 24:00 uur

 

6) het parkeerterrein gelegen op de hoek van de Sint Jansstraat en de Hoofdstraat van woensdag 29 mei 2019 19:00 uur tot donderdag 30 mei 2019 24:00 uur te bestemmen als parkeergelegenheid voor fietsers en bromfietsers.

 

Motivering:

Door de bovengenoemde maatregelen wordt op de weggedeeltes van de braderie en de toe leidende wegen de verkeersveiligheid bevorderd en de doorstroming van het verkeer via de omliggende straten gewaarborgd.

 

Belangenafweging:

De gemeentelijke belangen van een goede bereikbaarheid van de braderie en de doorstroming van het verkeer wegen zwaarder dan de belangen van overige belanghebbenden. Belanghebbenden worden niet onevenredig benadeeld door het treffen van de maatregel en er ontstaat geen onduidelijke verkeerssituatie.

 

Gehoord/Overleg:

Ingevolge artikel 24 van het BABW is vooraf overleg gepleegd met de korpschef van het

regionale politiekorps;

De genoemde straten zijn in beheer van de gemeente Heerlen.

 

Besluiten:

1) Door middel van de plaatsing van de borden C01 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 op afzethekken op de Hoofdstraat ter hoogte van de Steenberglaan, Juliana Bernhardlaan, ter hoogte van de Ridder Hoenstraat, op de Alofsstraat ter hoogte van de Juliana Bernhardlaan, op de Sint Jansstraat ter hoogte van de Hoofdstraat, op de inrit van de parkeerplaats naast de Sint Jansstraat, op de Sint Jansstraat ter hoogte van de Juliana Bernhardlaan, op de Sint Jansstraat ter hoogte van de Uitweg, op de Kloosterweg ter hoogte van de Uitweg, op de Nieuwstraat ter hoogte van de Rietrastraat, op de Mgr. Lebouillestraat ter hoogte van de Wilhelminastraat, op de Wilhelminastraat ter hoogte van de Aldenhofstraat, op de Buttingstraat ter hoogte van de Heisterberg, op de Burgemeester van de Kroonstraat ter hoogte van de Heisterberg maar na de inrit van de, aan de oostzijde gelegen, parkeerplaats, op de Kouvenderstraat ter hoogte van de Akerstraat Noord, op de Kouvenderstraat ter hoogte van de Buttingstraat, op de Grubbelaan ter hoogte van de Weustenraedtstraat, op de Grubbelaan ter hoogte van de Kastanjelaan, op de Kouvenderstraat ter hoogte van de Aldenhofstraat, op de Spoordijkstraat ter hoogte van de Kastanjelaan, op de Pastoorskuilenweg ter hoogte van de Kastanjelaan, op de Pastoorskuilenweg ter hoogte van de Zandstraat, op de Sleinadastraat ter hoogte van de Piet Stalmeierstraat en op de Harmoniestraat ter hoogte van de Piet Stalmeierstraat de locatie van de Braderie en de directe omgeving gesloten te verklaren voor alle verkeer van woensdag 29 mei 2019 18:00 uur tot donderdag 30 mei 2019 24:00 uur. De wegsleepregeling is van toepassing.

 

2) Door middel van het plaatsen van de borden E04 van het Reglement Verkeersregels en Verkeertekens 1990 met onderbord met tekst “niet parkeren van 29-05 18h t/m 30-05 24h” het parkeren van 29 mei 2019 18:00 uur tot 30 mei 2019 24:00 uur te verbieden op de Kouvenderstraat tussen de Steenberglaan en de Nieuwstraat, op de Nieuwstraat tussen de Burg. Horstmansstraat en de Hoofdstraat en op de Kouvenderstraat tussen Aldenhofstraat en Christiaan Quickstraat. De wegsleepregeling is van toepassing.

 

3) Door middel van het plaatsen van de borden E04 van het Reglement Verkeersregels en Verkeertekens 1990 met onderbord met tekst “niet parkeren van 28-05 24h t/m 30-05 24h” het parkeren op van 28 mei 2019 24:00 uur tot 30 mei 2019 24:00 uur te verbieden op de Markt. De wegsleepregeling is van toepassing.

 

4) Door middel van het plaatsen van de borden E01 van het Reglement Verkeersregels en Verkeertekens 1990 met onderbord met tekst “parkeren verboden van 29-05 18h t/m 30-05 24h” het parkeren op van 29 mei 2019 18:00 uur tot 30 mei 2019 24:00 uur te verbieden op de Alofsstraat, de Panhuisstraat en de Zandstraat tussen Sleinadastraat en Pastoorskuilenweg. De wegsleepregeling is van toepassing.

 

5) Door middel van het afplakken van de borden C02 en C03 van het Reglement Verkeersregels en Verkeertekens 1990 het éénrichtingsverkeer in de Buttingstraat tussen de Heisterberg en de Kouvenderstraat op te heffen van 29 mei 2019 18:00 uur tot 30 mei 2019 24:00 uur.

 

6) door middel van het plaatsen van het bord D05-L van het Reglement Verkeersregels en Verkeertekens 1990 op de Weustenraedtstraat ter hoogte van de Grubbelaan een verplichte rijrichting naar links op te leggen aan het verkeer komende uit de Weustenraedtstraat richting de Grubbelaan gedurende de braderie.

 

7) door middel van het plaatsen van het bord E8g van het Reglement Verkeersregels en Verkeertekens 1990 het parkeerterrein aan de Sint Jansstraat op de hoek van de Sint Jansstraat en de Hoofdstraat van 29 mei 2019 18:00 uur tot 30 mei 2019 24:00 te bestemmen als parkeerterrein voor fietsers en bromfietsers. De wegsleepregeling is van toepassing.

 

Heerlen,

Burgemeester en wethouders van Heerlen,

namens dezen,

het hoofd van het bureau Beleid en bedrijfsvoering van de afdeling Beheer en onderhoud.

A. Mathissen-Wetzelaer,

Ter inzage legging en bezwaar:

Het verkeersbesluit + tekening liggen eveneens ter inzage bij het Klantcontactcentrum van de afdeling Publiekszaken in de hal van het stadhuis, Geleenstraat 27 in Heerlen.

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift bij ons indienen. Dit kunt u op twee manieren doen : digitaal of schriftelijk.

Een bezwaarschrift moet u indienen binnen 6 weken na de datum van het besluit. Let op : doe dit op tijd, anders wordt uw bezwaar niet inhoudelijk afgehandeld. Dit geldt ook als u nog in overleg bent met de behandelend ambtenaar. Stuur desnoods een voorlopig bezwaarschrift. Hierin kunt u aangeven dat u uw bezwaar op een later moment nog verder zal toelichten.

Digitaal indienen

U kunt niet via e-mail een bezwaarschrift bij ons indienen. U kunt met het formulier voor bezwaarschriften tegen een besluit van de gemeente Heerlen uw bezwaar digitaal indienen. Door het digitale formulier te gebruiken, doorloopt u op eenvoudige wijze de verschillende stappen bij het indienen van een bezwaarschrift. In het formulier vragen wij u of u er mee kunt instemmen dat de verdere correspondentie met u via e-mail plaatsvindt. De gemeente Heerlen kan u dan eenvoudig en efficiënt op de hoogte houden van het verloop van de verdere procedure. U ontvangt dan geen papieren post meer.

Schriftelijk indienen

Wilt u of kunt u geen gebruik maken van het digitale formulier? Dan kunt u uw bezwaarschrift ook per post of fax sturen naar : Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerlen,

Postbus 1, 6400 AA, Heerlen, fax : (045) 560 3953.

 

Zet in uw bezwaarschrift ten minste :

- tegen welk besluit u bezwaar maakt;

- de datum en het kenmerk van het besluit waartegen u bezwaar maakt (stuur bij voorkeur een kopie mee);

- uw naam, adres en woonplaats;

- waarom u bezwaar maakt;

- uw handtekening

- als u voor iemand anders bezwaar maakt, bijvoorbeeld namens een bedrijf, stuur dan een machtiging mee.

Het bezwaar heeft geen schorsende werking.

Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan -nadat bezwaar is gemaakt bij het College van Burgemeester en Wethouders- aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, bestuursrechtelijke zaken, postbus 950, 6040 AZ Roermond, worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Hieraan zijn griffierechten verbonden.

 

 

Bijlagen:

1) Braderie Hoensbroek Heerlen 2019, Situatietekening verkeersmaatregelen afzettings/omleidingsplan (blad 1 van 2) dd. 15 maart 2019

2) Braderie Hoensbroek Heerlen 2019, Situatietekening verkeersmaatregelen afzettings/omleidingsplan (blad 2 van 2) dd. 15 maart 2019.

Naar boven