Besluit van de directeur Contraterrorisme van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid van het Ministerie van Justitie en Veiligheid van 25 april 2019, nr. 2516835, houdende verlening van ondermandaat en het doorgeven van volmacht en machtiging aan de onder de directeur ressorterende ambtenaren (Mandaatbesluit Contraterrorisme NCTV 2019)

De directeur Contraterrorisme van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid van het Ministerie van Justitie en Veiligheid,

Gelet op artikel 3, tweede lid, van het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid;

Besluit:

Artikel 1

Van het ingevolge artikel 1, eerste lid, onderdeel a, van het Mandaatbesluit NCTV Ministerie van Justitie en Veiligheid 2019 aan de directeur Contraterrorisme verleende ondermandaat wordt ten aanzien van de aangelegenheden die hun programma of kernonderdeel betreffen ondermandaat verleend aan:

  • a. het hoofd van het programma Versterken CT keten nationaal en internationaal;

  • b. het hoofd van het programma Aanpak Contraterrorisme;

  • c. het hoofd van het programma Beveiliging burgerluchtvaart en detectie reisbewegingen;

  • d. het hoofd van kernonderdeel Bedrijfsvoering.

Artikel 2

De in artikel 1, onder a tot en met d, genoemde functionarissen wordt toegestaan elkaar volledig te vervangen. Zij treden daarbij in elkaars bevoegdheden.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte in de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2019.

Artikel 4

Dit besluit wordt aangehaald als: Mandaatbesluit Contraterrorisme NCTV 2019.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De directeur Contraterrorisme van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, S. Smit

TOELICHTING

Dit besluit regelt de verlening van ondermandaat en het doorgeven van volmacht en machtiging door de directeur Contraterrorisme van het cluster Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) aan de hoofden van de programma’s en het kernonderdeel die van de portefeuille Contraterrorisme van de NCTV deel uitmaken, ten aanzien van alle aangelegenheden die hun programma of kernonderdeel aangaan. Voor dit besluit geldt dat het nadrukkelijk verband houdt met het eveneens nieuwe Mandaatbesluit NCTV Ministerie van Justitie en Veiligheid 2019, waarin de NCTV ondermandaat verleent en volmacht en machtiging doorgeeft aan de directeuren van de NCTV, voor zover het aangelegenheden betreffende hun portefeuilles aangaat. Reden voor laatstgenoemd nieuw Mandaatbesluit, en in lijn daarmee dit mandaatbesluit, is de wijziging van het Organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid in verband met de herschikking van de taken van de NCTV, die inhoudt dat de werkzaamheden binnen de NCTV voortaan in hoofdzaak in inhoudelijke programma’s en kernonderdelen plaatsvinden, die krachtens het gewijzigde Organisatiebesluit deel uitmaken van drie portefeuilles (Contraterrorisme; Cyber Security en Statelijke Dreigingen; Nationale Crisisbeheersing). Met dit besluit wordt uitvoering gegeven aan artikel 3, tweede lid, van het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid, dat het mogelijk maakt ondermandaat, met inbegrip van het doorgeven van volmacht en machtiging, steeds één hiërarchisch niveau door te geven. Voor zover het gaat om besluiten inzake financieel beheer en het nemen van rechtspositionele besluiten is het ondermandaat reeds, met inachtneming van artikel 3, vijfde lid, in het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid aan de hoofden van de programma’s en kernonderdelen van de NCTV verleend.

De directeur Contraterrorisme van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, S. Smit

Naar boven