Gewijzigd vastgestelde bestemmingplan Overmeer-zuid woonschepenligplaatsen

Logo Wijdemeren

Burgemeester en wethouders van Wijdemeren maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 4 april 2019 het bestemmingsplan Overmeer-zuid woonschepenligplaatsen te Nederhorst den Berg gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Het plan

Het plangebied, is gelegen in de Vecht langs de Vreelandseweg ter hoogte van de nummers 68 a en b en 70 a t/m d in Nederhorst ten Berg.

Het doel van de bestemmingsplanherziening is om een onvolkomenheid in bovengenoemd bestemmingsplan te repareren teneinde te voorkomen dat meer woonschepenligplaatsen worden toegestaan dan er nu aanwezig zijn.

 

Het besluit.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld voor wat betreft:

- de maatvoering van toegestane woonschepen;

- het opheffen van het verschil tussen woonschepenligplaatsen 1 en 2;

- het onderbrengen van de regels voor woonschepen onder de bouwregels

 

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen ingaande 9 mei 2019 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage. Het plan kan worden ingezien bij de administratie van Fysiek Domein, Rading 1 te Loosdrecht op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Het vastgestelde bestemmingsplan (NL.IMRO.1696.BP46WslVecht2017-vgOO) met bijbehorende stukken is tevens in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nI.

 

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijker wijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van ter inzageligging tegen het besluit tot vaststelling beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ‘S Gravenhage. Voorts kan een belanghebbende gedurende genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde afdeling. Het besluit tot vaststelling en daarmee het bestemmingsplan treden na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt in gediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist

Naar boven