Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden

Artikel 20 van de Tracéwet bevordert een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is er genomen en ligt er ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden is onderstaand ontwerpbesluit voor het cluster C-ESGL-SI-33 door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier genomen overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht:

Ontwerpbesluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning t.b.v. bouwwerkzaamheden voor uitbreiding van de perrons van het station Zuidhorn (het zuidelijk perron wordt aan de oostzijde verlengd met 24,63 meter en wordt verbreed en het noordelijk perron wordt deels verbreed en aan de oostzijde verlengd met 28,86 meter en uitgebreid met een eilandperron) ten behoeve van het realiseren van het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden, onderdeel realisatie spoorinfrastructuur (SI).

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 9 mei 2019 tot en met woensdag 19 juni 2019 gedurende de reguliere kantooruren ter inzage bij de gemeente Westerkwartier, locatie Zuidhorn, Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van donderdag 9 mei 2019 tot en met woensdag 19 juni 2019 kan een ieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier, Postbus 100, 9350 AC Leek.

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer J. Gramsbergen.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de heer J. Gramsbergen, telefoon 0594 50 88 88.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, de manager Leefomgeving, Juridische zaken en Vastgoed, C.M.J. te Boome

Naar boven