Wet ruimtelijke ordening, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en Wet geluidhinder

Logo Haarlemmermeer

Ontwerpbesluiten wijzigingsplan ‘Zwanenburg 1e wijziging’, omgevingsvergunning voor de Wilgenlaan 49 tot en met 59B in Zwanenburg en hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend dat de ontwerpbesluiten voor:

  • 1.

    het wijzigingsplan ‘Zwanenburg 1e wijziging’ met planidentificatie NL.IMRO.0394.WPGzwbzwanenb1ewyz-B001;

  • 2.

    de omgevingsvergunning Wilgenlaan 49 tot en met 59B in Zwanenburg, zaak 6568743, OLO-nummer: 3286055 met planidentificatie NL.IMRO.0394.OGVzwbzwanenb1ewyz-B001 en

  • 3.

    de hogere grenswaarden

ter inzage worden gelegd.

 

De voorbereiding en bekendmaking van de ontwerpbesluiten vinden gecoördineerd plaats zoals bedoeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

 

Inhoud ontwerpbesluiten

Het plangebied bevindt zich aan de huidige Wilgenlaan 47A tot en met 53 in Zwanenburg.

De ontwerpbesluiten voor het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning maken ter plaatse de bouw en het gebruik van elf eengezinswoningen, acht appartementen en het omzetten van twee bestaande bedrijfswoningen aan de Wilgenlaan 49 en 51 naar burgerwoningen mogelijk.

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden is genomen omdat uit akoestisch onderzoek blijkt dat door het wegverkeerslawaai op de Wilgenlaan op de gevels van de nieuw te bouwen woningen een hogere geluidsbelasting optreedt dan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. De geluidsbelasting door het wegverkeerslawaai bedraagt maximaal 53 dB. De toepassing van bron-, overdracht- en gevelmaatregelen blijkt niet mogelijk en er wordt voldaan aan de ontheffingsgronden zoals genoemd in artikel 110a lid 5 van de Wet geluidhinder.

 

 

 

Inzien

Alle stukken liggen ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp, Raadhuisplein 1. Het raadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur. Op afspraak zijn de stukken in te zien. Een afspraak hiervoor maakt u via 0900-1852.

Ook digitaal kunt u stukken over de ontwerpbesluiten voor het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning inzien. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van het wijzigingsplan, het wijzigingsplan en de daarbij behorende stukken staan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.haarlemmermeer.nl/ro. Het ontwerpbesluit tot verlening van de vergunning en de daarbij behorende stukken staan ook op die websites en daarnaast nog op de website van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied www.odnzkg.nl.   

 

De terinzagelegging begint op 7 mei 2019 en duurt zes weken.

 

Inloopbijeenkomst ontwikkelaar op 22 mei

De ontwikkelaar MEER Vastgoed organiseert op woensdag 22 mei een inloopbijeenkomst over het project. De bijeenkomst vindt plaats in het dorpshuis van Zwanenburg-Halfweg “De Olm” aan de Dennenlaan 135 in Zwanenburg. Medewerkers van de ontwikkelaar zijn aanwezig om vragen over het project te beantwoorden. U kunt binnenlopen op een voor u gunstig tijdstip tussen 19:30 en 21:00 uur.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen een zienswijze over de ontwerpbesluiten schriftelijk, mondeling of digitaal naar voren brengen.

Schriftelijk kan dit door een brief te sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer, postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

Mondeling kan dit in het raadhuis in Hoofddorp (zie hiervoor).

Digitaal kan dit met gebruikmaking van DigiD door een formulier in te vullen, waarheen u verwezen wordt op deze webpagina van een externe website. Die verwijzing staat ook op de website van de gemeente Haarlemmermeerwww.haarlemmermeer.nl/ro.

Wij verzoeken u om bij uw zienswijze zo duidelijk mogelijk aan te geven over welke ontwerpbesluiten u een zienswijze naar voren brengt (wijzigingsplan, omgevingsvergunning en/of hogere grenswaarden).

 

Naar boven