Weerscheut 19 te Vinkel, Besluit artikel 7.17 M.E.R.-beoordeling

Logo 's-Hertogenbosch

 

Besluit artikel 7.17 M.E.R.

 

Locatie omschrijving/project a ctiviteiten registratienr.

Weerscheut 19 te Vinkel, Besluit artikel 7.17 M.E.R.-beoordeling, WB00030956

 

Het college maakt bekend dat de heer H. van Loon, gevestigd aan de Weerscheut 19 in Vinkel, een mededeling heeft gedaan van een voorgenomen m.e.r.-beoordelingplichtige activiteit door het indienen van een aanmeldingsnotitie m.e.r (mer beoordeling). Het betreft een verandering, uitbreiding van de geitenhouderij aan Weerscheut 19 te Vinkel.

 

De mededeling is ingediend, omdat het een activiteit betreft die krachtens artikel 7.2, lid 4 van de Wet milieubeheer is aangewezen als een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Het initiatief heeft betrekking op een activiteit zoals bedoeld in artikel 2, lid 5 onder b van het Besluit milieueffectrapportage.

De mer-beoordeling dient te worden gedaan ter voorbereiding op de aanvraag omgevingsvergunning voor het veranderen en uitbreiden van een geitenhouderij.

 

Het bevoegd gezag moet beoordelen of voor deze activiteit een Mer moet worden gemaakt vanwege belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu. Het bevoegd gezag houdt bij zijn beslissing rekening met de in bijlage III bij de EEG-richtlijn milieu-effectbeoordeling aangegeven criteria:

- de kenmerken van de activiteit;

- de plaats van de activiteit;

- de kenmerken van de potentiële effecten van de activiteit.

 

Na zorgvuldige afweging van alle hiervoor genoemde aspecten heeft het college op 30 april 2019 besloten dat hier geen sprake is van bijzondere omstandigheden en dat hiervoor geen milieu-effectrapport hoeft te worden gemaakt. Dit besluit ligt vanaf 6 mei 2019 zes weken ter inzage bij de Informatiebalie in het Stadskantoor. Na een telefonische afspraak met de heer B. Coppens van de afdeling VTH-Omgevingsrecht kunt u een mondelinge toelichting op de stukken krijgen, telefoon (073) 615 9833 of via e-mail b.coppens@s-hertogenbosch.nl.

Omdat dit besluit een voorbereidingsbesluit is in de zin van de Algemene wet bestuursrecht, kan tegen dit besluit uitsluitend de initiatiefnemer (inrichtinghouder) op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken na bekendmaking, een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Zienswijzen anders dan door initiatiefnemer moeten kenbaar worden gemaakt tijdens de inzagetermijn van de omgevingsvergunning.

 

Algemene informatie

 

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Telefoon (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

 

 

Naar boven