Besluit van de secretaris-generaal van het Ministerie van Justitie en Veiligheid van 26 april 2019 (kenmerk: 2577295/19/DP&O), houdende wijziging van het Mandaatbesluit hoofden taakorganisaties Ministerie van Justitie en Veiligheid in verband met de herpositionering van het Nationaal Cyber Security Centrum

De secretaris-generaal van het Ministerie van Justitie en Veiligheid,

Gelet op artikel 3, eerste lid, onder b, van het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Mandaatbesluit hoofden taakorganisaties Ministerie van Justitie en Veiligheid wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 1 wordt, onder verlettering van onderdeel i tot j, een nieuw onderdeel ingevoegd, luidende:

  • i. de directeur van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC);

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2019.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De secretaris-generaal van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, S. Riedstra

TOELICHTING

Dit besluit behelst een wijziging van het Mandaatbesluit hoofden taakorganisaties Ministerie van Justitie en Veiligheid, zijnde de toevoeging van de directeur van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) aan de in artikel 1 van dat besluit opgenomen opsomming van hoofden van taakorganisaties van het ministerie. Reden hiervoor is de wijziging van het Organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid, die strekt tot herpositionering van het NCSC, dat tot dusverre onderdeel van de NCTV was, als een zelfstandig dienstonderdeel binnen het ministerie. Aan dit besluit wordt, net als aan genoemde wijziging van het Organisatiebesluit, terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2019 verleend.

De secretaris-generaal van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, S. Riedstra

Naar boven