Beschikking Omgevingsvergunning voor bouwen en milieuneutrale verandering op het perceel Meeldijk 1 te Zwartewaal

Logo Brielle

Het college van burgemeester en wethouders van Brielle maakt bekend een omgevingsvergunning voor het bouwen en voor het milieuneutraal veranderen van de bestaande inrichting op het perceel Meeldijk 1 te Zwartewaal.

 

Onderwerp

Op 24 januari 2019 hebben wij van Stal de Ronde een aanvraag ontvangen om een omgevings­vergunning, zoals bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). De aanvraag gaat over de locatie gelegen aan Meeldijk 1 te Zwartewaal en is geregistreerd onder Olo-nummer 4158479.

 

De aanvraag bevat de volgende onderdelen:

 

  • 1.

    bouwen;

  • 2.

    milieu, milieuneutrale verandering.

 

De aanvraag betreft het bij plaatsen van een aanbouw aan de bestaande loods. Het betreft een inrichting voor het fokken, stallen en houden van paarden en vleeskoeien. De inrichting is vergunningplichtig vanwege het houden van meer dan 100 paarden.

 

Besluit

Wij besluiten, gelet op de aanvraag en de hierop gebaseerde overwegingen die zijn opgenomen in deze vergunning en gelet op het gestelde in de Wabo, de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteiten:

  • 1.

    het bouwen zoals is aangevraagd (artikel 2.1, eerste lid, onder a, van de Wabo).

  • 2.

    het milieuneutraal veranderen van bestaande inrichting door het bijplaatsen van een aanbouw aan de bestaande loods (artikel 2.1, eerste lid, onder e, juncto artikel 3.10, derde lid, van de Wabo).

Aan deze vergunning zijn voorschriften verbonden. [BA laten staan, regiebureau verwijdert evt.]

 

De aanvraag en alle daarbij ingediende stukken maken onderdeel uit van deze vergunning, tenzij de aan de vergunning verbonden voorschriften en/of gewaarmerkte bescheiden anders bepalen.

 

 

Inwerkingtreding en rechtsmiddelen

Dit besluit treedt in werking op de dag na de dag waarop dit aan u is toegezonden.

Bezwaar

Ingevolge artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking een gemotiveerd bezwaar indienen tegen dit besluit. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan Burgemeester en Wethouders van Brielle, Postbus 101, 3230 AC Brielle. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

Voorlopige voorziening

Indien u of derde belanghebbenden er veel belang bij hebben dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. U kunt ook digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij bovengenoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de voorwaarden. Het verzoek om voorlopige voorziening schorst de werking van dit besluit niet.

Wij verzoeken u een kopie van uw bezwaarschrift en/of het verzoek om een voorlopige voorziening te sturen aan de DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam.

Uitvoering

U wordt nadrukkelijk verzocht bij de uitvoering van uw plan de betrokken partijen hiervan op de hoogte te stellen. Melden kan via www.formdesk.com/dcmr/aanvang en www.formdesk.com/dcmr/gereed.

Nagezonden stukken dient u bij voorkeur via het omgevingsloket online aan te bieden.

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Brielle,

namens dezen,

het hoofd van de sector grondgebied,

Brielle

het hoofd van de sector grondgebied

Namens deze:

R. Knoop

Naar boven