Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ´Urkerveld´

Logo Urk

Ligging en globale inhoud

Het plangebied van bestemmingsplan Urkerveld is gelegen in het noorden van Urk. Het plangebied grenst aan het Urkerbos aan de zuidkant. Aan de overige zijden zijn de Westermeerdijk en het Burgemeester en wethouders van Urk maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 11 april 2019 het bestemmingsplan ‘Urkerveld’, met identificatienummer NL.IMRO.0184.BP2019Uv-0301 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling mogelijk van Nieuwe Natuur van de provincie Flevoland. De gronden zijn voorafgaand aan de natuurontwikkeling voor agrarische doeleinden gebruikt en zijn in de geldende beheersverordening ‘Landelijk gebied’ van de gemeente Noordoostpolder als zodanig geregeld. Om de natuurontwikkeling mogelijk te maken moeten de specifiek bestemd worden voor natuurontwikkeling.

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, is een wijziging doorgevoerd. Deze wijziging heeft betrekking tot een flexibelere ligging van 20 meter aan weerszijden van de locatie van het fietspad in het inrichtingsplan.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan ‘Urkerveld´ met bijbehorende stukken ligt met ingang van 3 mei 2019 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn van terinzagelegging kan het plan tijdens openingsuren worden ingezien bij de Gemeente, Singel 9 te Urk. Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen via de website van de gemeente Urk http://www.urk.nl en via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen

• een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Later ingediende verzoeken om een voorlopige voorziening hebben geen schorsende werking tot gevolg.

Naar boven