Ontwerp beeldkwaliteitsplannen Holenkwartier (voormalige Philipslocatie aan de Holenweg), Hoorn

Logo Hoorn

Het college maakt bekend dat het ontwerp van de beeldkwaliteitsplannen voor de openbare ruimte en voor de architectuur Holenkwartier ter inzage liggen.

 

Begrenzing van het gebied

Het gebied ligt globaal tussen Sauna Suomi (in het noorden), de Provincialeweg (in het oosten), het fietspad tussen de Venenlaan en de Provincialeweg richting Kersenboogerd (in het zuiden) en het sportcomplex Wilhelminapark en de woningen aan de Sportlaan (in het westen).

 

Doel van de plannen

In de beeldkwaliteitsplannen staan de contouren van de gewenste ruimtelijke uitstraling van het gebied. Ze bevatten welstandscriteria waaraan bebouwing en inrichting van het plangebied moeten voldoen.

De beeldkwaliteitsplannen worden als aanvulling op de welstandsnota vastgesteld door de gemeenteraad en worden gebruikt bij welstandstoetsing. Het is toetsingskader voor aanvragen om omgevingsvergunningen.

 

Ter inzage

De ontwerp beeldkwaliteitsplannen liggen van donderdag 24 januari tot en met woensdag 6 maart 2019 voor iedereen ter inzage in het stadhuis. Ze zijn digitaal raadpleegbaar op www.hoorn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0405.BPHolenkwartier-on01) bij het ontwerp bestemmingsplan Holenkwartier.

 

Wilt u reageren?

Gedurende de periode van ter inzage ligging kunnen belanghebbenden een zienswijze over het ontwerp van de beeldkwaliteitsplannen naar voren brengen. Dat kan op de volgende wijze:

- schriftelijk: u kunt uw reactie sturen naar Postbus 603, 1620 AR Hoorn; of

- mondeling: maakt u hiervoor eerst een afspraak met de gemeente Hoorn, telefoon 0229 252200.

Naar boven