Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Stationsomgeving/Oud Noord

Logo Zandvoort

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zandvoort maken bekend dat overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Zandvoort op 26 maart 2019 het bestemmingsplan “Stationsomgeving/Oud Noord” gewijzigd heeft vastgesteld. Het identificatienummer van dit plan is NL.IMRO.0473.BPStationsomgOudNo-VG01.

Plangebied

Het plangebied ligt ten noorden van de kern Zandvoort en betreft de stationsomgeving en de wijk Oud Noord. Globaal wordt het plangebied begrensd door de volgende wegen en percelen:

  • Noordzijde: Van Lennepweg, Vondellaan, voetpad ten zuiden van parkeerterrein Center Parcs, Doctor Jacobus P. Thijsseweg, Linnaeusstraat;

  • Oostzijde: Linnaeusstraat (oostzijde begraafplaats en brandweer);

  • Zuidzijde: Zeestraat, Haltestraat, zuidzijde Spoorlijn, Van Lennepweg, noordzijde spoorlijn;

  • Westzijde: Stationsplein, Van Speijkstraat.

Hoofdlijnen bestemmingsplan

Het bestemmingsplan regelt de bouw- en gebruiksmogelijkheden van de gronden en opstallen in het plangebied. Het bestemmingsplan wordt nu geactualiseerd. Het betreft grotendeels een voortzetting van het huidige planologisch regime. Voor de woongebieden zijn in beginsel de planologische mogelijkheden uit de voorgaande plannen voortgezet. Voor het westelijk deel (woongebied Stationsomgeving) is voornamelijk de bestaande (reeds ontwikkelde) situatie vastgelegd. In het plan zijn tevens de door de gemeenteraad vastgestelde uitgangspunten verwerkt. Deze uitgangspunten zijn in dit bestemmingsplan verder uitgewerkt en betreffen o.a.:

  • -

    Het bestemmen van de panden aan de Zeestraat en Haltestraat conform het recent vastgestelde bestemmingsplan ‘Centrum Zandvoort’. Woonfuncties worden alleen toegestaan op de verdieping, tenzij dit op de verbeelding is aangeduid als ‘wonen’.

  • -

    Het aansluiten bij de door het college vastgestelde toetsingscriteria ten aanzien van erfbebouwing;

  • -

    Het opnemen van een wijzigingsbevoegdheid naar onder andere een woonfunctie ter plaatse van de sportschool aan de A.J. van der Moolenstraat.

Daarnaast zijn de vooroverleg- en inspraakreacties op het voorontwerpbestemmingsplan verwerkt. Tot slot is een aantal technische verbeteringen gedaan in het bestemmingsplan, zoals standaardisering van begripsbepalingen, kleurstellingen, verklaringen.

Gewijzigde vaststelling

Naar aanleiding van zienswijzen is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen hebben betrekking op het schrappen van een binnenplanse afwijkingsbevoegdheid voor een dakopbouw voor een deel van het plangebied en het aanpassen van de maatvoering van een perceel in het plangebied.

Voor het overige zijn redactionele aanpassingen aangebracht in de toelichting en planregels.

Stukken raadplegen

Het bestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding, toelichting en regels, is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0473.BPStationsomgOudNo-VG01). Daarnaast ligt de papieren versie gedurende de openingstijden ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis aan de Swaluëstraat 2 te Zandvoort.

Beroep

Een belanghebbende kan gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging (beroepstermijn) beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Tevens kan hij een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen tijdige zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht. Wie opkomt tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerp daarvan, kan redelijkerwijs niet worden verweten daaromtrent geen zienswijzen kenbaar te hebben gemaakt. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als voor een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de genoemde afdeling van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven