Kennisgeving bestemmingsplan “Zestienhoven”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 11 januari 2019 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 21 februari 2019) het ontwerpbestemmingsplan "Zestienhoven” (NL.IMRO.0599.BP1100Zestienhoven-on01) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via

www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

De grens van het bestemmingsplangebied wordt globaal gevormd door de Doenkade en het vliegveld in het noorden en de G.K. van Hogendorpweg in het oosten. De waterloop ten zuiden van de reeds gerealiseerde buurt Rietzoom en de volkstuincomplexen vormt de zuidelijke plangrens en de westelijke plangrens wordt gevormd door de Achterdijk en de A13. De gronden aan weerszijden van de HSL ten zuiden van Rietzoom (tot aan de A20) maken ook onderdeel uit van het plangebied.

 

Het bestemmingsplan heeft tot doel een actueel planologisch en juridisch kader te bieden voor de (deels nog te ontwikkelen) woonwijk Park16Hoven en het aangrenzende gebied.

 

Voor die delen van het plangebied die al gerealiseerd zijn is vooral de bestaande situatie vastgelegd. Voor de nog te ontwikkelen gebieden Reijsendaal, Hof van Maasdam en Buitenplaats zijn ruimere, ontwikkelingsgerichte bestemmingen opgenomen die gekoppeld zijn aan een maximaal programma. De zogenaamde vrije kavels hebben een bestemming gekregen, die is afgestemd op de bouwmogelijkheden die bij de kavels geboden worden.

 

Ten opzichte van de geldende bestemmingsplannen zijn een aantal nieuwe ontwikkelingen opgenomen, waarvan de belangrijkste zijn:

 

  • 1.

    door het te verwachten Luchthavenbesluit Rotterdam The Hague Airport worden in de toekomst andere geluidscontouren van toepassing voor Park 16Hoven, óók indien de luchthaven niet uitbreidt. De planontwikkeling is hierop vast aangepast;

  • 2.

    door de gewijzigde marktomstandigheden is er nu minder behoefte aan de niet-woonfuncties kantoren, bedrijven en winkelcentrum, maar wel aan woningen, een tweede basisschool en een buurtsuper; het bestemmingsplan is hierop aangepast.

      

    Zienswijzen

    Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door eenieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met nummer 0657999736.

     

    Informatieavond

    Er wordt een informatieavond over het bestemmingsplan gehouden op donderdag 31 januari 2019, van 19.00 tot 21.30 in het Best Western Rotterdam Airport hotel, Vliegveldweg 59, Rotterdam. De informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 19.00 uur en 21.30 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunst stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

      

    Rotterdam, 9 januari 2019

    Burgemeester en wethouders voornoemd,

    namens dezen,

     

    H. van Bockxmeer

    Concerndirecteur Stadsontwikkeling

 

Naar boven