Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Piekstraat Punt’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 3 mei 2019 gedurende een periode van 6 weken (dus tot en met donderdag 13 juni 2019) het ontwerpbestemmingsplan ‘Piekstraat Punt’ (NL.IMRO.0599.BP2139PiekstrPunt-) met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u hier na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken, en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder zijn tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Aan het eind van de Piekstraat, ter hoogte waar deze overgaat in de Piekbrug ligt een gebiedje dat nu in gebruik is als parkeerterrein. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Piekstraat Punt’ maakt hier de bouw mogelijk van een gebouw van maximaal 75 meter, waarin maximaal 130 woningen komen en maximaal 8.000 m2 bvo aan maatschappelijke en commerciële voorzieningen, zoals horeca, dienstverlening, kantoren en lichte bedrijvigheid (tot en met milieucategorie 2).

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging, van vrijdag 3 mei 2019 tot en met donderdag 13 juni 2019, kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan en over het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u 010-489 6360 bellen.

 

Informatiebijeenkomst

Over dit bestemmingsplan zal een informatieavond worden georganiseerd, waarbij u vragen kunt stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan. Over locatie en datum wordt u binnenkort nader geïnformeerd in deze krant.

 

Rotterdam, 1 mei 2019

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

mevr. H. van Bockxmeer

Concerndirecteur Stadsontwikkeling

 

Naar boven