Beoordeling M.E.R.-plicht voor de locatie Bedrijvenpark Twente 237 in Almelo

Logo Overijssel

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben op 26 oktober 2018 van Van Merksteijn B.V. aan Bedrijvenpark Twente 237 te Almelo een aanmeldingsnotitie ontvangen voor de beoordeling van de m.e.r.-plicht. De mogelijke milieubelasting is hierin voldoende omschreven om te kunnen beoordelen of sprake is van bijzondere omstandigheden. Er is geen sprake van bijzondere omstandigheden waaronder de activiteiten worden ondernomen.

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben op 26 april 2019 besloten dat geen milieueffectrapport opgesteld hoeft te worden. De milieubelasting afkomstig van de activiteit kan door de van toepassing zijnde wet- en regelgeving en door de aan te vragen omgevingsvergunning in voldoende mate worden ondervangen.

Het besluit is vanaf30 april 2019in te zien via www.overheid.nl/overuwbuurt. Het besluit wordt teven gepubliceerd in de Staatscourant.

Het is niet mogelijk tegen dit besluit bezwaar in te dienen. Dit m.e.r.-beoordelingsbesluit is namelijk een voorbereidingsbeslissing voor de nog in te dienen aanvraag om een vergunning op basis van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. In die procedure kunnen belanghebbenden hun bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit kenbaar maken. Deze bezwaren worden dan bij het definitieve besluit op de aanvraag om de omgevingsvergunning betrokken.

Nadere inlichtingen: Team Vergunningverlening, 038 499 76 00.

Naar boven