Omgevingsvergunning uitgebreide procedure Kievitstraat 44 Hofstede Batestein

Logo Woerden

Op 1 mei 2019 heeft de gemeente Woerden de omgevingsvergunning OLO3635705 verleend voor het restaureren van de Hofstede Batestein op het adres Kievitstraat 44 in Woerden.  Het gaat om de voormalige Brediusboerderij, een rijksmonument, welke gedeeltelijk door brand is verwoest. De besluitvorming is daarom voorbereid met de uitgebreide procedure (Wabo, artikel 3.10). De boerderij wordt gerestaureerd en krijgt een nieuwe functie als horeca. Het pand en de bijbehorende grond (terras), zullen in strijd met het geldende bestemmingsplan, worden gebruikt als dag-horeca en restaurant.

 

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van 2 mei tot en met 13 juni 2019. De verleende omgevingsvergunning en de daarbij behorende stukken liggen ter inzage bij het Omgevingsloket. De stukken kunnen op afspraak worden ingezien. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Omgevingsloket onder het nummer 14 0348. Ook is het mogelijk om de stukken digitaal te raadplegen op de website van de gemeente Woerden.

 

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig zienswijzen ingediend hebben tegen de ontwerpvergunning en voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest kunnen beroep instellen. Tegen de gewijzigde vastgestelde onderdelen van het besluit kan elke belanghebbende beroep instellen. U kunt uw beroepschrift sturen naar de rechtbank Midden – Nederland, sector Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

 

Schorsing en voorlopige voorziening

Het indienen van een beroep schorst de werking van de omgevingsvergunning niet. Om dit te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend. Als u in beroep gaat blijft het besluit geldig totdat de rechter over uw beroep heeft beslist. U kunt bij de rechtbank vragen om een voorlopige voorziening. Dit kan alleen als u al in beroep bent gegaan. U kunt uw verzoek sturen naar de Voorzieningenrechter van de rechtbank Midden – Nederland, sector Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Voor dit verzoek moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de rechtbank.

 

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Gemeente Woerden, 1 mei 2019

Naar boven