Ontwerpbestemmingsplan Rietveldsepad 6L

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op 23 april 2019 het ontwerpbestemmingsplan Rietveldsepad 6L is vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Op het perceel Rietveldsepad 6L te Alphen aan den Rijn heeft de eigenaar abusievelijk een reactiewoning buiten het bouwvlak geplaatst. In het kader van een handhavingsprocedure is beoordeeld of de situatie kan worden gelegaliseerd. Hierop heeft de eigenaar een verzoek ingediend om het bestemmingsplan zodanig aan te passen dat de recreatiewoning qua functie past binnen het bestemmingsplan en vergunningvrij kan worden geplaatst. Vanuit ruimtelijk oogpunt bestaan hiertegen geen bezwaren.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied betreft de locatie Rietveldsepad 6L te Alphen aan den Rijn, kadastraal bekend gemeente Alphen aan den Rijn, sectie E, nummer 1058.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.Arietveldsepad6L-ON01 met de bijbehorende bestanden van 2 mei 2019 tot en met 12 juni 2019, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal inzien op via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren?

Binnen bovenstaande termijn van tervisielegging kan iedereen digitaal, schriftelijk of mondeling gemotiveerd een zienswijze over het ontwerpplan bij de gemeenteraad indienen.

  • Digitaal kan dat via het formulier ‘Zienswijze bestemmingsplan indienen’, te raadplegen via www.alphenaandenrijn.nl/Onlineregelen/Zienswijze_bestemmingsplan_indienen. Hiervoor heeft u DigiD nodig of u vult uw organisatiegegevens in. In het formulier moet u duidelijk aangeven dat het om het bestemmingsplan Rietveldsepad 6L (ontwerp) gaat met zaaknummer 229091.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw reactie moet u duidelijk uw naam, adres en contactgegevens vermelden en aangeven dat het om het bestemmingsplan Rietveldsepad 6L (ontwerp) gaat met zaaknummer 229091.

  • Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Officemanagement Ruimte op telefoonnummer 14 0172.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Procedure

Als u een schriftelijke of mondelinge zienswijze en/of bedenking hebt gegeven, ontvangt u een nota waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De reacties worden verwerkt in het definitieve bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad kunt nog beroep instellen bij de Raad van State. Hoe en wanneer, wordt later bekend gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 1 mei 2019

Naar boven