Verkeersbesluit – Vaststellen fysieke maatregel - Jan Vissersstraat – Blitterswijck

Logo Venray

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venray;

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT:

 

Wettelijke grondslag

De wettelijke grondslag voor dit verkeersbesluit wordt gevormd door:

- Wegenverkeerswet 1994 (hierna WVW 1994);

- Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (hierna RVV 1990);

- Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (hierna BABW).

Doelstelling en motivering

Doelstelling

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers is het gewenst om de Jan Vissersstraat af te sluiten voor alle verkeer met uitzondering van (brom)fietsers door middel van het plaatsen van een afzetpaal.

Motivering

Hierbij is het volgende overwogen:

  • Dat tussen de kern Blitterswijck en vakantiepark Het Roekenbosch de Jan Vissersstraat loopt;

  • Dat de Jan Vissersstraat bedoeld is als langzaam verkeerverbinding tussen het vakantiepark en de kern Blitterswijck, ontsluiting voor de aanliggende percelen en calamiteitenontsluiting;

  • Dat de Jan Vissersstraat, tussen het vakantiepark en de Monseigneur Martensstraat, voorheen een zandpad was;

  • Dat in 2014 de Jan Vissersstraat - op verzoek van de dorpsraad Blitterswijck - is geasfalteerd;

  • Dat in de praktijk blijkt dat de Jan Vissersstraat gebruikt wordt door doorgaand gemotoriseerd verkeer;

  • Dat hierdoor verkeersonveilige situaties voor voetgangers en fietsers op de Jan Vissersstraat kunnen ontstaan;

  • Dat gemotoriseerd verkeer van- en naar het vakantiepark gebruik kan maken van de Ooijenseweg;

  • Dat door het fysiek afsluiten van de Jan Vissersstraat voor gemotoriseerd verkeer de verkeersveiligheid voor langzaam verkeer verbetert;

  • Dat door plaatsen van een afsluitpaal halverwege de Jan Vissersstraat de aanliggende percelen bereikbaar blijven voor gemotoriseerd verkeer;

  • Dat de afsluitpaal voorzien wordt van een standaardslot zodat in het geval van calamiteiten de Jan Vissersstraat gebruikt kan blijven als calamiteitenontsluiting.

Overleg

Onderhavige verkeersmaatregel is besproken met de Politie Eenheid Limburg. De politie heeft ingestemd met bovengenoemde verkeersmaatregel. Hiermee is voldaan aan het bepaalde in artikel 24 van het BABW.

Belangenafweging

Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig zullen worden benadeeld door de genoemde verkeersmaatregel, dan wel dat door de te treffen verkeersmaatregel een onduidelijke verkeerssituatie zal ontstaan.

Besluiten

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:

Door het plaatsen van een afsluitpaal, de Jan Vissersstraat te Blitterswijck, fysiek af te sluiten voor alle verkeer met uitzondering van (brom)fietsers, e.e.a. zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekening;

Dit verkeersbesluit treedt in werking 6 weken na de dag van bekendmaking en wordt geëffectueerd op het moment dat de afsluitpaal geplaatst is.

Burgemeester en wethouders van Venray, namens dezen,

Afdeling Stad, Dorpen en Wijken

Teammanager Civiel en Verkeer

Marco van de Voort

Bent u het met dit besluit niet eens, dan kunt u hiertegen bezwaar maken.

Dit kan via www.venray.nl/bezwaarschrift-indienen. Daarvoor heeft u uw elektronische handtekening (DigiD) nodig. Ook kunt u schriftelijk bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift stuurt u naar burgemeester en wethouders van Venray, Postbus 500, 5800 AM Venray.

In het bezwaarschrift schrijft u tegen welk besluit u bezwaar maakt en waarom u het niet eens bent met ons besluit. Denkt u eraan dat u het bezwaarschrift ondertekent en dat u uw naam en adres vermeldt. U heeft zes weken om het bezwaarschrift in te dienen. De uiterste datum is zes weken na de datum waarop wij het besluit gepubliceerd hebben in de Staatscourant. Als u bezwaar maakt, treedt het besluit toch in werking. Alleen als er spoedeisende belangen zijn die dat nodig maken, kunt u bij de rechter om een tijdelijke maatregel vragen. Dat heet een voorlopige voorziening. Alle informatie hierover kunt u krijgen via de griffie van de rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

 

 

Naar boven