Gecoördineerd besluit niet vaststellen bestemmingsplan en weigering omgevingsvergunning uitgebreide procedure, Hemelum, De Soal 4

Logo Súdwest-Fryslân

 

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân maken bekend dat de volgende gecöordineerde besluiten voor een ieder ter inzage liggen:

 

- Besluit van de gemeenteraad van de gemeente Súdwest-Fryslân van 4 april 2019 om het bestemmingsplan "Hemelum, De Soal 4" niet vast te stellen.

- Besluit van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân van 24 april 2019 om de omgevingsvergunning te weigeren

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het niet vastgestelde bestemmingsplan en de geweigerde omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen.

Inzage

De aanvraag, het niet vastgestelde bestemmingsplan en het weigeringsbesluit en de overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 29 april 2019 tot 10 juni 2019 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeenteloketten.

De stukken kunnen worden ingezien op het gemeentekantoor te Sneek, Marktstraat 8. Hiervoor moet van tevoren telefonisch een afspraak worden gemaakt Team Vergunningen. U kunt hiervoor bellen naar het nummer 14 0515.

Bent u het niet eens met dit besluit?

 

In het kader van de beroepsprocedure worden de besluiten die gecoördineerd zijn genomen aangemerkt als één besluit. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. U kunt beroep instellen binnen de voornoemde termijn van zes weken.

 

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling.

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

 

Naar boven