Hollands Kroon - Week 18 - Hogere Waarde Wet geluidhinder voor de bouw van twee woningen aan de Grasweg 1A te Anna Paulonwa

Logo Hollands Kroon

Besluit genomen door: college van burgemeester en wethouders

Grondslag: artikel 83 jo artikel 110a van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht

Onderwerp: Hogere waarde Wet geluidhinder

Plangebied: Grasweg 1A in Anna Paulowna

 

 

Besluit hogere waarde Wet geluidhinder voor de bouw van twee woningen aan de Grasweg 1A in Anna Paulowna .

Bij de gemeente Hollands Kroon is een verzoek ingediend ter vaststelling van een hogere waarde voor de bouw van twee woningen aan de Grasweg 1A in Anna Paulowna. Het plangebied is gelegen binnen de geluidzone van de Grasweg, de Randweg en de spoorlijn Schagen – Anna Paulowna.

Uit het akoestisch onderzoek, dat in het kader van het bestemmingsplan Grasweg 1A te Anna Paulowna is uitgevoerd, blijkt dat, als gevolg van het wegverkeer op de Grasweg en de Randweg, een hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder.

De geluidbelasting op de gevel van een geprojecteerde woningen is, met een geluidbelasting van ten hoogste 59 dB, echter lager dan de in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om voor het bouwplan, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 59 dB.

De stukken van dit besluit liggen met ingang van 30 april 2019 gedurende zes weken ter inzage. Het besluit met bijbehorende stukken is als bijlage bij deze publicatie gevoegd en kunt u tevens opvragen via ro@hollandskroon.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 321 5000.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbesluit heeft ingediend dan wel door een belanghebbende die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest. Tevens kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het besluit zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Beroepschriften dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan op de dag van ter inzage legging van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Voor de behandeling van het beroepschrift moet griffierecht worden betaald aan de Raad van State.

Naar boven