Ontwerp-bestemmingsplan “Wijnhovenstraat 15, Haghorst”

Logo Hilvarenbeek

Burgemeester en Wethouders van Hilvarenbeek maken bekend dat met ingang van vrijdag

3 mei 2019 voor iedereen ter inzage ligt, het ontwerp-bestemmingsplan (artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening):

 

“Wijnhovenstraat 15, Haghorst”

 

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken kunnen met ingang van vrijdag

3 mei 2019 gedurende zes weken door eenieder ingezien en/of digitaal geraadpleegd worden bij het team Burgerzaken/KCC van het gemeentehuis. Tevens zijn de stukken te raadplegen op de website van de gemeente Hilvarenbeek (www.hilvarenbeek.nl). Het bestemmingsplan is daarnaast digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende link:

 

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0798.BPWijnhovenstr15-ON01

 

Omschrijving plan Het bestemmingsplan wijzigt de bestemming ‘Agrarisch’ met de functieaanduiding ‘intensieve veehouderij’ naar de bestemming ‘Agrarisch’. Het bestemmingsplan wordt gewijzigd omdat de varkenstak van het bedrijf wordt beëindigd. De huidige varkenstallen, een gedeelte van de loods en de mestput worden gesloopt en gesaneerd. Een gedeelte van de erfverharding wordt verwijderd. De ondergrond van de stallen zal deels als akkerland/tuinland gebruikt gaan worden en deels als erf. Ter plaatse zal het akkerbouwbedrijf worden voortgezet zonder verdere uitbreiding. Een vrijstaand bijgebouw met een oppervlakte van 300m2 blijft behouden ten behoeve van de stalling van de landbouwmachines voor het akkerbouwbedrijf. De langgevelboerderij blijft in gebruik als bedrijfswoning.

 

Ligging plangebied De planlocatie betreft Wijnhovenstraat 15 te Haghorst, kadastraal bekend als gemeente Hilvarenbeek, sectie M, nummer 701. Het dichtstbijzijnde deel van de bebouwde kom van Haghorst is gelegen op een afstand van ca. 600 meter ten zuidwesten van het plangebied. De locatie is gelegen aan de weg Wijnhovenstraat en wordt door deze weg aan de zuidzijde begrensd. Aan de zuidzijde van de weg Wijnhovenstraat 15 is een burgerwoning gelegen. Rondom de locatie zijn op verdere afstand meerdere agrarische bedrijven en agrarische percelen gelegen.

 

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zijn of haar zienswijze op het plan aan de gemeenteraad kenbaar maken. U heeft de keuze om dat schriftelijk of mondeling te doen. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Hilvarenbeek, Postbus 3, 5080 AA Hilvarenbeek. Als u uw zienswijze mondeling kenbaar wilt maken, kunt u contact opnemen met de medewerkers van het team Ruimtelijke Ontwikkeling & Vergunningen, bereikbaar via telefoonnummer (013) 505 83 00.

Digitale zienswijzen kunnen worden ingediend via het elektronisch formulier “Zienswijze indienen” op onze website www.hilvarenbeek.nl/zienswijze. Via deze digitale indiening van uw zienswijze wordt er gebruik gemaakt van DigiD. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

 

Hilvarenbeek, 2 mei 2019.

burgemeester en Wethouders van Hilvarenbeek,

 

burgemeester

de heer H.W.S.M. Nuijten

secretaris de heer F.M. Jansen

  

Naar boven