Besluit projectomgevingsvergunning crematorium Babberichseweg 4, Zevenaar 

Logo Zevenaar

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 lid 1, onder a, sub 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een projectomgevingsvergunning in afwijking van de ‘Beheersverordening Buitengebied Zevenaar’ heeft verleend voor het bebouwen en in gebruik nemen van gronden aan de Babberichseweg 4, 6905 JT in Zevenaar tegen behoeve van een crematorium.

 

Wijzigingen ten opzichte van ontwerpbesluit

Ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn in het besluit de volgende wijzigingen aangebracht: 

  • 1.

    het aantal crematies en bijbehorende plechtigheden is beperkt tot maximaal 500 per jaar;

  • 2.

    het realiseren en instandhouden van een landschapsplan met een groenafscheiding richting Poelwijkerlaan is als voorwaarde aan de vergunning verbonden;

  • 3.

    belangen van andere crematoria in de regio zijn in de afweging meegewogen. 

 

Inzage

Het besluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 2 mei 2019 tot en met 12 juni 2019 ter inzage. Het besluit is digitaal te raadplegen via de gemeentelijke site: http://0299.roview.net/ en via de landelijke site: www.ruimtelijkeplannen.nl met IDN: NL.IMRO.0299.PV00BABBWEG4-VA01. De bronbestanden zijn raadpleegbaar via http://ro-online.robeheer.nl/0299/manifest.html.

Beroep

Tegen de ontwerp projectomgevingsvergunning zijn zienswijzen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Vanaf 2 mei 2019 kan tegen de vastgestelde projectomgevingsvergunning beroep worden ingesteld door een belanghebbende en door een ieder die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid is geweest om tijdig een zienswijze tegen de ontwerp projectomgevingsvergunning bij het college kenbaar te maken. Tegen de wijzigingen die in het besluit zijn aangebracht kan een ieder beroep instellen. Beroep kan worden ingesteld door gemotiveerd en ondertekend een beroepsschrift te sturen naar Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent, zo mogelijk een kopie van het besluit en de redenen waarom u beroep instelt.

In werking treden projectomgevingsvergunning 

Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van een besluit niet. Hiertoe kan als een beroepschrift is ingediend en de zaak spoedeisend is, bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank een voorlopige voorziening worden gevraagd

 

1 mei 2019, Zevenaar

  

 

Naar boven