Vastgesteld bestemmingsplan Danzigweg 10 Deventer

Logo Deventer

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 2 mei tot en met donderdag 13 juni 2019 voor eenieder ter inzage ligt

- het bij raadsbesluit van 24 april 2019 vastgestelde bestemmingsplan “Danzigweg 10 Deventer”.

 

Inhoud

Op verzoek van BYK Netherlands BV is voor de locatie van een voormalig kantoorgebouw aan de Danzigweg 10 in Deventer een bestemmingsplanprocedure gestart, om de bouw en het gebruik van een nieuwe productiehal met een hoogte van 20 meter toe te staan. BYK Netherlands BV is gevestigd aan de Danzigweg 23 en omvat meerdere percelen in aansluiting op het plangebied.

 

Voor het beoogde gebruik van de hal is een verhoging van de milieucategorie naar 4.2 mogelijk gemaakt door het opnemen van een 'maatwerkbestemming' (aanduiding op de verbeelding; specifieke vorm van bedrijf - chemische productenfabriek 2, zodat is toegestaan: 'Organische chemische grondstoffenfabriek: niet vallend onder post-Seveso richtlijn') zoals dit ook al geldt voor de omliggende percelen.

 

Op 29 januari 2019 heeft het college van burgemeester en wethouders een besluit op de ‘Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling’ genomen. Voorts is op die datum ingestemd met het ter inzage leggen van het ontwerp van het bestemmingsplan’ Danzigweg 10 Deventer'.

 

Van 7 februari tot en met 20 maart 2019 hebben de besluiten met de bijbehorende stukken ter inzage gelegen, waarbij eenieder in de gelegenheid is gesteld om een zienswijze in te dienen. Gedurende deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. Na afloop van deze inzagetermijn is de procedure rond de Aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling afgerond. Wel is de bestemmingsplantoelichting aangevuld naar aanleiding van afstemming met het Waterschap. Op 24 april 2019 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Danzigweg 10 Deventer’ vastgesteld.

 

 

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P360-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P360-/NL.IMRO.0150.P360-VG01/

 

Het bestemmingsplan kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

 

Reageren

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Danzigweg 10 Deventer’ ligt van donderdag 2 mei tot en met donderdag 13 juni 2019 ter inzage.

 

Vanaf vrijdag 3 mei tot en met donderdag 13 juni 2019 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Naar boven