Bedrijventerrein HAARVELD TE RODEN

Logo Noordenveld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordenveld maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Herziening Haarveld (NL.IMRO.1699.2016BP063-ow01), het bijbehorende ontwerpbesluit hogere waarde Wet Geluidhinder alsmede het voorstel om de gemeentelijke welstandsnota aan te passen, ter inzage worden gelegd.

Ontwerpbestemmingsplan

Ruim twintig jaar geleden is het bedrijventerrein Haarveld te Roden ontwikkeld. Een gebied voor hoogwaardige bedrijvigheid waarbij kennis een belangrijke rol speelt. Gebleken is dat hiervoor onvoldoende belangstelling bestaat. Om het tij te keren is een economisch onderzoek uitgevoerd waaruit bleek dat er een transformatie naar andere functies nodig was om tot uitgifte van kavels te komen. Dit is aanleiding om een nieuw bestemmingsplan op te stellen waarbij er ruimte komt voor een breder palet aan bedrijvigheid en waarbij er gedeeltelijk bedrijfswoningen worden toegestaan. Ook is in dit bestemmingsplan de realisatie van twee zonnepaneelvelden permanent geregeld. Het betreft hier een locatie aan de Ekkelkamp (Haarveld) en een locatie aan de Dwazziewegen (Bitseveld) te Roden.

Welstandsnota

Het bedrijventerrein Haarveld is onderdeel van deelgebied 16 van de Welstandsnota uit 2009. De hierin opgenomen welstandscriteria zijn echter niet toegesneden op de mogelijkheden die het nieuwe bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Haarveld biedt. Een aanpassing van de welstandsnota is daarom noodzakelijk. Uitgangspunt voor het nieuwe welstandsregime is en blijft het groene karakter dat één van de dragende kwaliteiten van het gebied is. Langs en in het zicht van de hoofdontsluitingswegen van het bedrijventerrein en op de zichtzone aan de rondweg Noordholt wordt gestreefd naar een meer representatieve bedrijfsbebouwing. Ook is de architectuur en vormgeving van de bedrijfswoning duidelijk verwant met het bedrijfsgebouw en zijn de woningen duidelijk ondergeschikt aan deze bedrijfsbebouwing.

Hogere waarde geluid

De noordzijde van het bedrijventerrein Haarveld heeft te maken met geluid afkomstig van het wegverkeer van de rondweg Noordholt (N372). Vanwege een geluidsbelasting van meer dan 48 dB op de gevel zijn in dit gedeelte geen bedrijfswoningen mogelijk. De Wet Geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere grenswaarden vast te stellen indien onvoldoende geluid beperkende maatregelen getroffen kunnen worden. Burgemeester en wethouders zijn daarom voornemens om met toepassing van artikel 83 en 110a van de Wet geluidhinder voor bovengenoemd gebied een hogere grenswaarde vast te stellen op 53 dB.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit Hogere waarde Wet geluidhinder alsmede het voorstel tot aanpassing Welstandsnota liggen met ingang van 2 mei 2019 tot en met 12 juni 2019 tijdens openingsuren ter inzage In het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat 1 te Roden. Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en het voorstel tot aanpassen van de Welstandsnota op de gemeentelijke website www.gemeentenoordenveld.nl De publicatie is te vinden op www.officielebekendmakingen.nl en in het Roder Journaal en De Krant. .

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken aan de raad van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden of via het e-mailadres van de gemeente Noordenveld postbus@gemeentenoordenveld.nl, onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Herziening Haarveld”.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een zienswijze mondeling kenbaar te maken tijdens een hoorzitting op woensdag 12 juni 2019 om 16.00 uur. Tijdens deze hoorzitting bestaat de mogelijkheid om mondeling met een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur van gedachten te wisselen over het voorstel. Deze hoorzitting vindt plaats in het gemeentehuis te Roden. Hiervan wordt een schriftelijk verslag gemaakt. Indien u hiervan gebruik wilt maken dan kunt u dit tot 11 juni 2019 om 12:00 uur aan ons door te geven via telefoonnummer 050 5027263 of via e-mail l.beerlink@gemeentenoordenveld.nl.

Zienswijzen aanpassing welstandsnota

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunnen ingezetenen en natuurlijke en rechtspersonen die in de gemeente Noordenveld een belang hebben een zienswijze over de aanpassing van de Welstandsnota schriftelijk kenbaar maken aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden of via het e-mailadres van de gemeente Noordenveld postbus@gemeentenoordenveld.nl. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een zienswijze mondeling kenbaar te maken tijdens een hoorzitting op woensdag 12 juni 2019 om 16.00 uur. Tijdens deze hoorzitting bestaat de mogelijkheid om mondeling met een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur van gedachten te wisselen over het voorstel. Deze hoorzitting vindt plaats in het gemeentehuis te Roden. Hiervan wordt een schriftelijk verslag gemaakt. Indien u hiervan gebruik wilt maken dan kunt u dit tot 11 juni 2019 om 12:00 uur aan ons doorgeven via telefoonnummer 050 5027263 of via e-mail l.beerlink@gemeentenoordenveld.nl.

Zienswijze hogere waarde geluid

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een belanghebbende een zienswijze over het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden of via het e-mailadres van de gemeente Noordenveld postbus@gemeentenoordenveld.nl

Inloopbijeenkomst

Voor verdere informatie over het bestemmingsplan, het geluid alsmede de aanpassing van de welstandsnota wordt voor belangstellenden een inloopavond georganiseerd. Deze vindt plaats op 16 mei 2019 van 19.00 tot 21.00 uur in het bedrijfsgebouw van RedKarma dat gevestigd is aan Vlasveen 9 te Roden. Tijdens deze avond zijn er medewerkers van de gemeente Noordenveld aanwezig die informatie kunnen verstrekken en uw vragen beantwoorden. U bent van harte welkom.

 

Naar boven