Ontwerpbestemmingsplan en besluit op de Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling Landsherenlaan te Deventer

Logo Deventer

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 2 mei tot en met 12 juni 2019 voor iedereen ter inzage ligt:

 

- het ontwerp bestemmingsplan Landsherenlaan;

- het besluit op de Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling Landsherenlaan te Deventer.

 

Inhoud

Ontwerp bestemmingsplan

EFY Group wil ter plaatse van de voormalige laboratoriumschool aan de Landsherenlaan in Deventer (kadastraal perceel F1637) 21 nieuwe grondgebonden woningen realiseren. Het geldende bestemmingsplan "Digitalisering analoge bestemmingsplannen" staat dit niet toe. Het initiatief stuit echter niet op ruimtelijke bezwaren.

Volgend op de vastgestelde Nota van Uitgangspunten Landsherenlaan en de anterieure overeenkomst met EFY Group (d.d. 26 maart 2019), is dit ontwerpbestemmingsplan “Landsherenlaan” opgesteld, met de daarbij benodigde onderzoeken. Het ter inzage leggen van dit ontwerpbestemmingsplan ”Landsherenlaan” voorziet in de eerste formele stap om te komen tot een nieuwe juridisch-planologische regeling voor dit plangebied.

 

Besluit op de aanmeldnotitie

Het college van burgemeester en wethouders heeft een "Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling Landsherenlaan te Deventer" ontvangen op 18 maart 2019. Hieruit komt naar voren dat geen belangrijke nadelige milieugevolgen optreden en er dus geen m.e.r.(beoordeling) nodig is. Het college van b&w heeft besloten dat geen milieueffectrapport opgesteld hoeven te worden.

 

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan en het besluit op de aanmeldnotitie kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P374-OW01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P374-/NL.IMRO.0150.P374-OW01/

 

Het ontwerp bestemmingsplan en het besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling kunt u ook inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het ontwerp bestemmingsplan en het besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

Reageren

Het ontwerp bestemmingsplan en het besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling liggen van donderdag 2 mei tot en met woensdag 12 juni 2019 ter inzage.

U kunt tot en met 12 juni 2019 reageren.

Lees hieronder hoe u op het ontwerp bestemmingsplan en het besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling kunt reageren.

 

Ontwerp bestemmingsplan

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

de gemeenteraad

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Landsherenlaan’

• Dien uw zienswijze digitaal in via www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij de heer H. Meerbeek van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling

Het is niet mogelijk om te reageren op het besluit op de aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling op andere wijze dan via het indienen van een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “reactienota”. Mogelijk wordt het bestemmingsplan op onderdelen aangepast. Vervolgens wordt het bestemmingsplan aangeboden aan de gemeenteraad.

 

Het vervolg

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep aangetekend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven