Wijziging Kadasterregeling 1994

ARTIKEL I

In de Kadasterregeling 1994 worden de volgende wijzigingen aangebracht:

A

Artikel 4, tweede lid, vervalt.

B

In artikel 6, eerste lid, worden de woorden ‘onder vermelding van het aan die boeking toegekende nummer’ vervangen door: ‘onder vermelding van het stukidentificatienummer’.

C

Artikel 17a, eerste lid, wordt vervangen door:

  • 1. De verklaring van niet-inschrijving, bedoeld in artikel 15a, eerste lid, van de wet, heeft de volgende vorm: ‘Dit stuk, dat is aangeboden op .......... om .............. uur, met stukidentificatienummer ...................... is geboekt in het register Hypotheken 4D, omdat ........’ onder invulling van de desbetreffende gegevens.

D

In artikel 18 worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  • 1. Het eerste lid wordt vervangen door:

    • 1. Uitgebrachte dagvaardingen en uitspraken van de voorzieningenrechter in kort geding als bedoeld in artikel 16, eerste lid, van de wet worden aangetekend in het register Hypotheken 4D door vermelding van de datum waarop de dagvaarding is uitgebracht dan wel de datum van de uitspraak. Indien het desbetreffende stuk ter inschrijving wordt aangeboden, wordt in het in papieren vorm gehouden gedeelte van het register Hypotheken 4D eveneens het stukidentificatienummer vermeld.

  • 2. In het vierde lid worden de woorden ‘nummer van de boeking’ vervangen door: ‘stukidentificatienummer’.

E

Artikel 19, derde lid, wordt vervangen door:

  • 3. Indien een stuk is geboekt in het register Hypotheken 4D, wordt dit op het stuk vermeld onder opgaaf van het stukidentificatienummer.

F

In artikel 21, tweede lid, wordt het woord ‘fax’ vervangen door: ‘e-mail’.

G

In artikel 136 wordt het woord ‘telefax’ vervangen door: ‘e-mail’.

H

In artikel 138 worden de woorden ‘telefoon, telefax en soortgelijke apparatuur’ vervangen door: ‘telefoon of e-mail’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

TOELICHTING

De in de artikelen 4, 6, 17a, 18 en 19 Kadasterregeling 1994 opgenomen wijzigingen houden verband met de invoering van het Kadaster Objecten-en Rechtenregistratiesysteem (KOERS). Voortaan worden voorlopige aantekeningen in het register Hypotheken 4D niet meer doorlopend genummerd. In plaats daarvan wordt ter identificatie van een voorlopige aantekening het stukidentificatienummer gebruikt.

De aanpassingen in de artikelen 21, 136 en 138 Kadasterregeling 1994 hebben betrekking op het feit dat een attendering op niet-inschrijving van analoog aangeboden stukken conform de huidige werkwijze van het Kadaster niet meer via (tele)fax maar via e-mail wordt verstuurd. Hetzelfde geldt voor het verlenen van inzage in de Basisregistratie kadaster en de hieraan ten grondslag liggende stukken.

Apeldoorn, 10 januari 2019

Raad van Bestuur, F.L.V.P.L. Tierolff

Naar boven