Ontwerp paraplubestemmingsplan ‘Kwetsbare gebiedskwaliteiten Gemeente Gennep’

Logo Gennep

 

De omgevingskwaliteit van het Maasdal en aanpalend landschap staat toenemend onder druk vanwege de maatregelen in het kader van het Deltaprogramma Rivieren-klimaatopgave hoogwaterveiligheid 2050/2100. Het is daarom wenselijk om in de gemeente Gennep ruimtelijk kwetsbare dijkzones aan te wijzen ter bescherming van de aanwezige unieke gebiedswaarden. Deze aanwijzing heeft plaatsgevonden en is vastgelegd in het “Beleidskader Hoogwaterveiligheid en het borgen van kwetsbare gebiedskwaliteiten Gemeente Gennep” welke op 6 november 2017 door de raad is vastgesteld.

In dit paraplubestemmingsplan wordt een uniforme juridisch-planologische regeling vastgelegd, zodat de unieke gebiedswaarden binnen de kwetsbare dijkzones worden beschermd.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerp paraplubestemmingsplan ‘Kwetsbare gebiedskwaliteiten Gemeente Gennep’ met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 2 mei 2019 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage:

• Bij de Poort van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep

• Op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer:

NL.IMRO.0907.BP18082GEBKWALBUI-ON01

• Op www.gennep.nl/bestemmingsplannen

Gedurende de periode van terinzagelegging (dus tot en met woensdag 12 juni 2019) kan eenieder een zienswijze indienen over het ontwerp paraplubestemmingsplan. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan Burgemeester en Wethouders van Gennep, Postbus 9003, 6590 HD Gennep, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp paraplubestemmingsplan Kwetsbare gebiedskwaliteiten Gemeente Gennep’. Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken op telefoonnummer 0485-494141. Het is niet mogelijk om via elektronische weg (e-mail) een zienswijze in te dienen.

 

Gennep, 1 mei 2019

Burgemeester en Wethouders van Gennep

Naar boven