Voornemen voorbereiden bestemmingsplan Zegwaartseweg 144a, Zoetermeer

Logo Zoetermeer

Toelichting bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het achterste gedeelte van het perceel aan de Zegwaartseweg 144. Het doel van het bestemmingsplan is om de bouwmogelijkheid die in het verleden bestond, weer opnieuw vast te leggen. Hiermee kan er op het achterste gedeelte van het perceel planologisch gezien weer een (extra) woning worden gebouwd. Op dit gedeelte staat nu een vergunningsvrije mantelzorgwoning.

 

Besluiten ten behoeve van het bestemmingsplan

Voor het bestemmingsplan ‘Zegwaartseweg 144a’ heeft het college de volgende besluiten genomen:

 

  • 1.

    Voornemen tot het voorbereiden van een bestemmingsplan;

  • 2.

    M.e.r.- beoordelingsbesluit;

  • 3.

    Samenspraakbesluit.

     

  • 1.

    Voornemen tot het voorbereiden van een bestemmingsplan

Namens burgemeesters en wethouders van Zoetermeer wordt, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening, bekend gemaakt dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het achterste gedeelte van het perceel aan de Zegwaartseweg 144, waardoor de bouw van één woning planologisch mogelijk wordt gemaakt. Over het voornemen tot het opstellen van het bestemmingsplan worden geen stukken ter inzage gelegd en er wordt geen gelegenheid geboden om over dit voornemen een zienswijze naar voren te brengen. Ook wordt geen onafhankelijke instantie, zoals bedoeld in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening, gevraagd om advies over dit voornemen uit te brengen.

 

  • 2.

    M.e.r.-beoordelingsbesluit

Ook maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 16 april 2019 op grond van het bepaalde in artikel 7.17 Wet milieubeheer een m.e.r.-beoordelingsbesluit hebben genomen voor het planologisch mogelijk maken van de bouw van één woning. Op basis van het bepaalde in de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.) dient een vormvrije m.e.r.-beoordeling te worden uitgevoerd, waarbij onderzocht dient te worden of de activiteit belangrijke nadelige gevolgen heeft voor het milieu. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn te verwachten. Daarom is besloten dat het opstellen van een MER voor deze ontwikkeling niet nodig is.

 

Terinzagelegging Het m.e.r.-beoordelingsbesluit ligt vanaf 26 april 2019 ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. Wilt u het besluit bij de Omgevingsbalie inzien dan dient u eerst een afspraak te maken door een digitaal afspraakformulier in te vullen via de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl/afspraakmaken.

 

Indienen van bezwaar

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht waartegen geen bezwaar of beroep openstaat, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het ontwerpbestemmingsplan rechtstreeks in zijn belang treft. Met ingang van 26 april 2019 kunnen belanghebbenden die rechtstreeks worden getroffen door het besluit gedurende een termijn van zes weken een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Andere belanghebbenden kunnen bezwaren tegen dit besluit kenbaar maken door een zienswijze in te dienen wanneer het ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die bezwaar heeft gemaakt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht als er sprake is van onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

 

  • 3.

    Samenspraakbesluit

Burgemeester en wethouders maken eveneens bekend dat zij op 16 april 2019, op grond van artikel 2 lid 7 onder d en e van de Samenspraakverordening, hebben besloten om geen samenspraak te verlenen op het voorontwerpbestemmingsplan. Er is geen sprake van een ingrijpende ruimtelijke ontwikkeling en er wordt niet verwacht dat deze ontwikkeling grote invloed heeft op de (leef)omgeving van omwonenden

 

Op het moment dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Zegwaartseweg 144a’ ter visie wordt gelegd kan wel eventueel een zienswijze worden ingediend. De tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan zal worden aangekondigd in het Streekblad, het Gemeenteblad, de Staatscourant, op de gemeentelijke website, via een brief aan omwonenden en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het besluit om geen samenspraak te verlenen ligt vanaf 26 april 2019 gedurende zes weken ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. Wilt u het besluit bij de Omgevingsbalie inzien dan dient u eerst een afspraak te maken door een digitaal afspraakformulier in te vullen via de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl/afspraakmaken.

 

Indienen van bezwaar

Tegen het besluit om geen samenspraak te verlenen kunnen belanghebbenden met ingang van 26 april 2019 gedurende een termijn van zes weken een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Het indienen vaneen bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die bezwaar heeft gemaakt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht als er sprake is van onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Postbus20302, 2500 EH Den Haag.

 

Informatie

 

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. U dient dan eerst een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier op www.zoetermeer.nl/afspraakmaken.

 

Deze publicatie is ook digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

www.zoetermeer.nl .

 

Zoetermeer, 25 april 2019

 

Burgemeesters en wethouders van Zoetermeer,

 

de secretaris

B.J.D. Huykman

 

de burgemeester 

C.B. Aptroot

Naar boven