Bestemmingsplan Buitengebied, Het Anem 26 gewijzigd vastgesteld

Logo Olst-Wijhe

De gemeenteraad stelde op 8 april 2019 het bestemmingsplan Buitengebied, Het Anem 26 gewijzigd vast. Het plan geldt voor de locatie Het Anem 26 in Wijhe (kadastraal bekend als gemeente Wijhe, sectie G, nummers 1766 en 1966). Het plan maakt de sloop van agrarische bedrijfsbebouwing in het kader van de KGO-regeling mogelijk. Ter compensatie wordt een nieuwe woning gerealiseerd op de slooplocatie. De karakteristieke boerderij wordt gesplitst naar twee woningen en gerestaureerd.

De gemeenteraad bracht bij de vaststelling ambtshalve en/of naar aanleiding van zienswijzen onderstaande wijzigingen aan in het plan:

Erf- en landschapsplan

De twee eiken die ter hoogte van de noordelijke perceelsgrens stonden gepland, komen verderop op de oprit te staan.

Het plan (identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2018001045-0301) en het vaststellingsbesluit liggen ter inzage van 2 mei 2019 tot en met 12 juni 2019. U vindt het plan op www.ruimtelijkeplannen.nl en bij ons klantcontactcentrum in Wijhe (Raadhuisplein 1) en in Olst (Holstohus, Jan Schamhartstraat 5b). Bronbestanden vindt u op ro.olst-wijhe.nl.

U kunt binnen de genoemde termijn beroep instellen, als u:

  • 1.

    tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, of

  • 2.

    belanghebbende bent en u redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat u geen of niet tijdig een zienswijze heeft ingediend, of

  • 3.

    belanghebbende bent en bezwaar hebt tegen de door de raad aangebrachte wijzigingen.

Een beroepschrift dient u in bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking treedt. Om de werking van het besluit op te schorten, kunt u als belanghebbende binnen de genoemde termijn een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven