Bestemmingsplan ‘Dommelen’ (NL.IMRO.0858.BPdommelen-VA01) gewijzigd vastgesteld

Logo Valkenswaard

Bekendmaking artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene Wet Bestuursrecht:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 24 april 2019 gedurende zes weken het op 28 maart 2019 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Dommelen’ (NL.IMRO.0858.BPdommelen-VA01) ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Dommelen’ omvat de kern Dommelen van de gemeente Valkenswaard. De begrenzing van het plangebied is afgestemd op de bestemmingsplannen Buitengebied, Buitengebied 1977, Lage Heide Wonen, Dommelkwartier, De Weitens en het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan Buitengebied 2. In de basis heeft bestemmingsplan ‘Dommelen’ als doel om de bestaande, feitelijke situatie te verankeren in een actuele regeling. Wanneer de feitelijk situatie afwijkt van de bestaande bestemmingsplanmogelijkheden (gebruik en bebouwing), blijven de geldende mogelijkheden in het nieuwe bestemmingsplan behouden, tenzij er doorslaggevende ruimtelijke argumenten zijn om deze te laten vervallen. Daarnaast is het bestemmingsplan bedoeld om in de gehele gemeente uniformiteit en rechtsgelijkheid in de bouw- en gebruiksmogelijkheden aan te brengen. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld.

Wijzigingen

In hoofdlijnen zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

 

  • 1.

    in de toelichting is paragraaf 3.4.7 ‘Agenda 22’ toegevoegd;

  • 2.

    in artikel 1.65 is het begrip ‘wonen’ toegevoegd. De daarop volgende artikelen zijn vernummerd;

  • 3.

    de begripsbepaling van artikel 2.9 bleek onjuist te zijn en is vervangen;

  • 4.

    in de aanhef van artikel 14.3.3 is de verwijzing naar ‘sub 1’ vervangen door ‘sub 2’;

  • 5.

    in de aanhef van artikel 17.2.2 is de zinsnede ‘gelegen op het zijperceel en/of achterperceel’ verwijderd en de zinsnede ‘en overkappingen’ toegevoegd;

  • 6.

    op het perceel Sneeuwklokje 3 is de maximale goot- en bouwhoogte aangepast naar 5 meter respectievelijk 9 meter;

  • 7.

    op het perceel Kantwerkerwei 7a is de bestemming ‘Maatschappelijk’ gewijzigd naar ‘Wonen’;

  • 8.

    het pand op het perceel Hovenierwei 8 is voorzien van de aanduiding ‘wonen’ en de aanduiding ‘maximaal aantal woningen 1’;

  • 9.

    ter hoogte van de korte verbinding tussen Damianusdreef en Loonderweg is de bestemming ‘Groen’ gewijzigd naar ‘Verkeer’

  • 10.

    ter plaatse van de zuidelijke parkeerplaatsen bij de toegang van het sportpark aan de Norbertusdreef is de bestemming ‘Verkeer’ gewijzigd naar ‘Groen’;

  • 11

    de bestemming van verkochte percelen snippergroen zijn gewijzigd naar de bestemming ‘Wonen’ of ‘Tuin’.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Dommelen’ is vanaf 24 april 2019 te raadplegen op www.valkenswaard.nl/ruimtelijkeplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de digitale schermen in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard, de Hofnar 15, via de computers in ontmoetingscentrum De Belleman, Bruninckxdal 2 in Dommelen en de Bibliotheek, de Hofnar 12 in Valkenswaard en op de digitale informatiezuil in het Dorpshuis, Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft.

 

Beroep

Met ingang van 25 april 2019 kan gedurende zes weken (tot en met 5 juni 2019) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan ‘Dommelen’ beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

 

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

  • 1.

    degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    iedereen die bezwaar heeft tegen de aangebrachte aanpassingen en doorgevoerde wijzigingen;

  • 3.

    belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

 

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

  

Valkenswaard, 24 april 2019

Burgemeester en wethouders voornoemd,

  

de secretaris, de burge­meester,

drs. R.F.W. van Eijck drs. A.B.A.M. Ederveen

  

Naar boven