Gemeente Heusden - ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Heesbeen Herziening 2019

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat het heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Heesbeen Herziening 2019 (NL.IMRO.0797.BPheesbherz-ON01).

Het plangebied ligt in Heesbeen en wordt globaal gevormd door de woonpercelen Voorstraat 2 tot en met 12A en het bedrijfspand Nieuwe Maasdijk 12/14, allen in Heesbeen (zie bijlage).

In 2016 besloot de raad het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Heesbeen en de woningen aan de Voorstraat te actualiseren. Er is vervolgens beroep ingediend tegen het vastgestelde bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Heesbeen'. De Raad van State heeft uiteindelijk besloten het bestemmingsplan in stand te laten en het beroep op de meeste punten ongegrond te verklaren. Wel werden de woon- en tuinbestemmingen langs de Voorstraat vernietigd, omdat het niet was uitgesloten dat daardoor vergunningsvrije mantelzorgwoningen mogelijk werden gemaakt in achtertuinen. Die mantelzorgwoningen zijn hindergevoelige objecten en zouden omliggende bedrijven kunnen belemmeren.

Onze gemeente streeft naar actuele, digitale bestemmingsplannen. Voor de kavels met de woonbestemming diende daarom alsnog een digitaal bestemmingsplan te worden opgesteld. Verder bleek achteraf dat er ten onrechte een gebruiksmogelijkheid voor een van de bedrijfspanden niet was opgenomen. Dit is in voorliggend bestemmingsplan ook gecorrigeerd.

Het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk vastgesteld in het derde kwartaal van 2019.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 25 april 2019 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar via www.heusden.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de raad van Heusden. Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post naar de raad van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen, of online via de website www.heusden.nl (inloggen met uw DigiD). Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 571567 vermelden. Wilt u mondeling reageren, of wil u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Marco Molijn via telefoonnummer (073) 513 17 89.

Naar boven