Ontwerpbestemmingsplan IX Strijp binnen de Ring 2007 en omgevingsvergunning Vogelzangterrein Willemstraat

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf 25 april 2019 ter inzage liggen:

  • 1.

    het ontwerp van het bestemmingsplan IX Strijp binnen de Ring 2007 (Willemstraat Vogelzangterrein);

  • 2.

    omgevingsvergunning voor het bouwen van een appartementencomplex en grondgebonden woningen in 3 bouwblokken op het Vogelzangterrein, nummer V18/35361; inclusief het voornemen om binnenplans af te wijken van de toegelaten bouwhoogte.

Ligging en doel van de plannen

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van 95 woningen op het voormalige 'Vogelzangterrein' aan de Willemstraat, Lodewijk Napoleonlaan en Albertina van Nassaustraat. 

Het bestemmingsplan maakt bebouwing mogelijk, waardoor bij een aantal bestaande woningen, strijd met de beleidsregels bezonning ontstaat.

De omgevingsvergunning betreft het bouwen van 95 woningen. In een gedeelte van het bouwplan wordt de maximale bouwhoogte overschreden. De maximale bouwhoogte bedraagt 16 meter. Het bouwplan heeft een maximale bouwhoogte van 16,489 meter. In het bestemmingsplan is de mogelijkheid opgenomen om maximaal 10% af te wijken van de maatvoering. Van deze afwijkingsbevoegheid wordt gebruik gemaakt.

Inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan IX Strijp binnen de Ring 2007 (Willemstraat Vogelzangterrein) ligt met ingang van donderdag 25 april 2019 tot en met woensdag 5 juni 2019 ter inzage. U kunt het plan inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor).

De aanverwante ontwerpvergunning is op de gemeentelijke website integraal beschikbaar. Deze stukken liggen digitaal ter inzage bij het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag van 9.00 tot 19.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 09.00-16.30 uur.

Daarnaast kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80316-0201.

De bronbestanden kunt u vinden via: www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80316-/NL.IMRO.0772.80316-0201/.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maakt het mogelijk dat de verschillende besluiten die genomen moeten worden en plannen die vastgesteld moeten worden om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken tegelijk worden voorbereid en bekend gemaakt. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast de vereiste herziening van het bestemmingsplan ook de ingediende aanvraag om een omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen.

Zienswijze

Tijdens de genoemde termijn is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen met betrekking tot het gecoördineerd voorbereide ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpvergunning. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan deze betrekking heeft.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

De gemeenteraad van Eindhoven, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen dan dient u vóór 29 mei 2019 een afspraak te maken met Babette van der Padt, telefoonnummer (040) 238 62 47.

 

Eindhoven 25 april 2019

Naar boven