Ontwerpbesluiten Bedrijvenpark Oudeland 2019 fase 2, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat de ontwerpen van de volgende besluiten, die met toepassing van de coördinatieregeling worden voorbereid, met ingang van 25 april tot en met 5 juni 2019 voor ter inzage liggen:

 

  • -

    Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijvenpark Oudeland 2019 fase 2’ –met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0201-ONTW, inclusief beeldkwaliteitsplan;

  • -

    Ontwerp omgevingsvergunning voor het oprichten van een bedrijfspand voor kavel A6 - A7 bedrijventerrein Oudeland te Berkel en Rodenrijs met kenmerk 36937;

  • -

    Exploitatieplan Oudeland Deelgebied A (werken) 2e herziening met identificatiecode NL.IMRO.1621.BP0201EP01A-ONTW.

 

Beschrijving (ontwerp)besluiten en coördinatieregeling

Het plangebied van het ontwerpbestemmingplan ligt ten zuidwesten van de kern Berkel en Rodenrijs. Ten noordwesten van het plangebied bevindt zich het recreatie- en natuurgebied de Groenzoom. Het plangebied grenst aan de oostzijde aan de N471 en de Verlengde Laan van Koot.  Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan de Zuidersingel. De westzijde van het plangebied wordt begrensd door de Molenweg.

Het bedrijvenpark is voor een beperkt deel ontwikkeld; een deel ligt nog braak. De voorgaande regeling wordt in de praktijk als dusdanig beperkend ervaren dat een nieuw bestemmingsplan gewenst is. In het nieuwe plan is een ruimere en meer flexibele regeling gewenst, waarbij de beoogde kwaliteiten van het terrein wel behouden blijft. Voor de woonbestemmingen aan de randen verandert er weinig.

 

Het voorontwerpbestemmingsplan bestond uit één plangebied. De voornaamste aanpassingen ten opzichte van het geldende bestemmingsplan en wijzigingen zitten in fase 2. Om te voorkomen dat fase 2 de voortgang van de ontwikkelingen van fase 1 vertraagt leggen we voor beide fasen een apart ontwerpbestemmingsplan ter inzage. De begrenzing van het exploitatieplangebied is mede bepalend voor de begrenzing van de bestemmingsplangebieden.

 

Wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan vindt u in de Nota Inspraak en overlegre-acties.

 

Voor de bouw van het bedrijfspand is een omgevingsvergunning nodig. De ontwerp omgevingsvergunning

met (de meest relevante) bijlagen is op ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke viewer gekoppeld

aan het bestemmingsplan.

 

Met de gelijktijdige ter inzage legging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel

3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening. Deze regeling maakt het mogelijk dat diverse procedures

gezamenlijk worden doorlopen. De besluiten doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare

voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Burgemeester en wethouders

verzorgen deze coördinatie.

 

De herziening van het bestemmingsplan vormt de aanleiding tot het opstellen van een herziening voor het exploitatieplan, welke gelijktijdig met bestemmingsplan ter inzage ligt. Het exploitatieplan geeft de inhoudelijke eisen waarbinnen de ontwikkeling van het bedrijvenpark Oudeland zal worden uitgevoerd, en biedt de wettelijke basis bij de toepassing van kostenverhaal bij particuliere grondexploitatie.

 

Inzage

U kunt de ontwerpbesluiten inzien van 25 april tot en met 5 juni 2019 via:

 

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk (geen e-mail) of mondeling een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp omgevingsvergunning.

Tevens kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen tegen het exploitatieplan.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, afdeling REB, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0201/03. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

  

Naar boven