Kennisgeving bestemmingsplan ‘Hordijk-locatie’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 26 april 2019 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 6 juni 2019)

het ontwerpbestemmingsplan ‘Hordijk-locatie’ (NL.IMRO.0599.BP2134Hordijkloc-on01) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Tevens ligt het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder inzake dit bestemmingsplan en de ontwerp Welstandscriteria voor de locatie ter inzage.

 

Het ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder en de ontwerp Welstandscriteria kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

De Hordijk-locatie is een locatie gelegen aan de rand van de bebouwde kom aan en achter de eerstelijns bebouwing langs de Rodenrijseweg in de oksel met de Bonfut. De locatie ligt gedeeltelijk in Lansingerland en gedeeltelijk in Rotterdam. Op de locatie was in het verleden een palletfabriek gevestigd. Op de Hordijk-locatie worden maximaal 120 woningen inclusief parkeer- en groenvoorzieningen mogelijk gemaakt, bestaande uit verschillende woningtypologieën.

 

Omdat de Hordijk-locatie op dit moment in twee gemeenten ligt, is sprake van twee bevoegde gezagen en is het bestemmingsplan ‘Hordijk-locatie’ in twee delen geknipt, een Rotterdams en een Lansingerlands deel.

 

Onderliggend plan betreft het Rotterdamse deel van de Hordijk-locatie. Voor het deel van de Hordijk-locatie op het grondgebied van Lansingerland, wordt het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarden en de ontwerp Welstandscriteria door de gemeente Lansingerland gepubliceerd.

 

Welstandscriteria

De welstandscriteria geven een toetsingskader voor de Welstand voor de beoogde ontwikkeling van de Hordijk-locatie. Door de oppervlakte van de Hordijk-locatie en met name het ontbreken van een bestaande ruimtelijke structuur en ruimtelijke karakteristieken in het gebied in combinatie met de functie-wisseling van het gebied van bedrijf naar wonen zijn de gebiedsgerichte welstandscriteria uit de welstandsnota niet goed bruikbaar en moeten nieuwe welstandscriteria vastgesteld worden.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder en ontwerp Welstandscriteria schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op maandagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur 0610366766 bellen. 

 

 

Rotterdam, 24 april 2019 

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

mevr. H. van Bockxmeer

Concerndirecteur Stadsontwikkeling

 

Naar boven