Inspraak concept welstandsrichtlijnen Leeuwarden - WTC Cambuur

Logo Leeuwarden

Van 25 april 2019 tot en met 5 juni 2019 liggen de concept welstandsrichtlijnen Leeuwarden - WTC Cambuur ter inzage.

Welstandsrichtlijnen

Het gebied waarop de welstandsrichtlijnen van toepassing zijn betreft de WTC-locatie in Leeuwarden. Het gebied wordt begrensd en ontsloten in het westen door de Slauerhoffweg en in het oosten door de Heliconweg. Aan de zuidzijde ligt de Harlingervaart. De noordzijde grenst aan de Schrijversbuurt en de Elfstedenhal.

De ontwikkeling WTC/Cambuur is een integrale gebiedsontwikkeling. Er wordt een nieuw voetbalstadion gerealiseerd, waarbij in en rondom het nieuwe stadion en het WTC Expo een functiemix van bedrijven, onderwijs, leisure, detailhandel en horeca wordt toegevoegd.

Welstandsrichtlijnen hebben betrekking op het uiterlijk van de gebouwen, zoals het materiaalgebruik en kleurstelling. De voorziene nieuwbouw zal moeten voldoen aan deze richtlijnen.

In de concept welstandsrichtlijnen wordt ingegaan op de oriëntatie en opbouw van de gebouwen, installaties, relatie binnen-buiten, duurzaamheid en energie/architectuur, architectuur en vormgeving en reclame. Daarnaast wordt per deelgebied (supermarkten, Cambuurstadion, leisure, alzijdige gebouwen en reclame-uitingen) ingegaan op de plaatsing, hoofvorm, aanzichten en opmaak (o.a. materiaal en kleurgebruik) van de gebouwen.

Inzage

De concept welstandsrichtlijnen kunt u inzien:

Reageren

In de periode dat de concept welstandsrichtlijnen ter inzage liggen, kunt u een inspraakreactie indienen. Dit kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. U geeft aan met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

 

  • 0

    Schriftelijk/elektronisch:

    • -

      schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden

    • -

      stuur een mail naar gemeente@leeuwarden.nl, t.a.v. de gemeenteraad. 

       

      Vermeld in uw brief/mail:

      - welstandsrichtlijnen WTC/Cambuur

      - waarom u een reactie indient

      - de datum

      - uw naam en adres

      - in geval van een brief uw handtekening 

  • 0

    Mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

     

    Kijk voor algemene informatie over de gebiedsontwikkeling WTC / Cambuur op www.leeuwarden.nl/wtccambuur

Naar boven