Verleende omgevingsvergunning voor het bouwen van twee woongebouwen op de locatie van de voormalige Fenixkerk, Richard Holstraat 2 te Leeuwarden

Logo Leeuwarden

Van 25 april tot en met 6 juni 2019 ligt de verleende omgevingsvergunning voor dit plan met bijbehorende stukken ter inzage.

Ontwikkeling

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de realisatie van twee woongebouwen (5 en 8 bouwlagen) op de plek waar voorheen de Fenixkerk stond. Realisatie van deze gebouwen is in strijd met het bestemmingsplan aangezien de gebouwen buiten het bouwvlak zijn gesitueerd, woningbouw niet is toegestaan binnen de bestemming ‘Maatschappelijk’ en de toegestane bouwhoogte wordt overschreden. Op 18 juli 2018 heeft de gemeenteraad van Leeuwarden ingestemd met de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor deze ontwikkeling.

Inzage

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • -

    in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

  • -

Beroep

Bent u het niet eens met deze verleende omgevingsvergunning? Dan kunt u beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. U kunt alleen beroep instellen:

  • -

    van 26 april tot en met 6 juni 2019;

  • -

    als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen de ontwerp-omgevingsvergunning hebt ingediend;

  • -

    als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij het college in te dienen.

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven