Bestemmingsplan Bachweg 12 - 40

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het bestemmingsplan Bachweg 12 – 40 voor iedereen ter inzage ligt vrijdag 26 april tot en met donderdag 6 juni 2019.

 

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Bachweg 12 – 40 beslaat de inmiddels gesloopte woningen aan de Bachweg 12A t/m 40E (even) en een deel van de aangrenzende openbare ruimte. Het plangebied ligt in de wijk Randenbroek, ten oosten van de binnenstad en ten westen van het Valleikanaal.

Het bestemmingsplan Bachweg 12 – 40 maakt de bouw van 84 sociale huurwoningen mogelijk, ter vervanging van 52 te slopen bestaande woningen en garageboxen. Het project is een onderdeel van Amersfoort Vernieuwt.

 

Vaststelling en wijzigingen

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 8 juni tot en met 19 juli 2017 ter inzage gelegen. In deze periode zijn geen zienswijzen ingediend over het ontwerpbestemmingsplan. Daarna heeft de initiatiefnemer het plan om verschillende redenen nog aangepast. De laatste aanpassing heeft geleid tot het nu vastgestelde bestemmingsplan. Door het toevoegen van 1 bouwlaag aan het zuidelijke gebouw en het realiseren van meer woningen per bouwlaag biedt het nu voorliggende plan ruimte aan 84 sociale huurwoningen. Gelijktijdig is er ook meer ruimte voor openbaar groen.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan op 16 april 2019 gewijzigd vastgesteld.

 

Procedure bestemmingsplan

Van vrijdag 26 april tot en met donderdag 6 juni 2019 liggen het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0307.BP00125-0301) en via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

 

Binnen de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl, of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070- 426 4426.

 

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Een eventueel beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

 

Naar boven