Verkeersbesluit Touwslagersweg Den Helder

Logo Rijkswaterstaat - Dienst Noord-Holland

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT

RWS2019_13330

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit:

Vereiste van besluit:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder a, van de Wegenverkeerswet 1994 ben ik bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Motivering

Op 21 december 2018 is door de Politie Noord-Holland een verzoek ingediend voor een verkeersbesluit betreffende het plaatsen van een tweetal C07b borden langs de Touwslagersweg ter hoogte van kilometrering 3,2 Re en 2,6 Re van de rijksweg N99. De Touwslagersweg ligt parallel gelegen langs de rijksweg N99.

Het C07b bord houdt een gesloten verklaring in voor vrachtauto’s en bussen.

Sinds 2014 is de parallelweg gesloten voor het vrachtverkeer. De twee C07 borden worden vervangen voor een tweetal C07b borden vanwege het opheffen van de bus route op de Touwslagersweg.

De Touwslagersweg wordt veelvuldig gebruikt door het fietsverkeer en landbouwverkeer. Om verkeersonveilige situaties te voorkomen op de Touwslagersweg en vanwege het opheffen van de bus route op de Touwslagersweg, is er besloten om een gesloten verklaring voor bussen in te voeren. Dit in overeenstemming met Rijkswaterstaat West-Nederland Noord.

BELANGENAFWEGING

Om voor de weggebruikers de verkeersveiligheid te verbeteren is ervoor gekozen om een tweetal C07b bordend te plaatsen zoals aangegeven.

Gevolgde procedure

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het wegverkeer is overeenstemming met de Politie Noord-Holland Infrastructuur. De betrokkenen weggedeelten zijn in het beheer bij het Rijk en gelegen binnen de gemeente Den Helder.

Overeenkomstig artikel 26 van het Besluit Administratieve Bepalingen, zal dit verkeersbesluit worden gepubliceerd in de Staatscourant.

Besluit

Op grond van bovenstaande overwegingen besluit ik om:

De tweetal borden ‘gesloten voor vrachtauto’s en bussen’ (C07b) van bijlage 1 van het Regelement Verkeersregels en Verkeertekens 1990 (RVV 1990), te plaatsen. Dit overeenkomstig de bijgevoegde tekening langs de Touwslagersweg, ter hoogte van kilometrering 3,2Re en 2,6 Re van de rijksweg N99 parallel gelegen aan de Touwslagersweg.

 

Mededelingen

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking binnen zes weken na de dag, waarop dit besluit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en worden gezonden aan de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, Postbus 2232, 3500 GE  te UTRECHT. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende bevatten:

 

  • 1.

    naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit, waartegen het bezwaar is gericht; en

  • 4.

    de gronden van het bezwaar (motivering).

 

Voorlopige voorziening

Gelijktijdig met of na indiening van het bezwaarschrift kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft.

 

Het verzoek dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • 1.

    naam en adres van de indiener;

  • 1.

    de dagtekening;

  • 2.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht onder vermelding van datum en kenmerk van de beschikking;

  • 3.

    de gronden van het bezwaar (motivering).

 

Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Zo mogelijk wordt tevens een kopie van het besluit, waarop het geschil betrekking heeft, overgelegd.

 

Griffierecht

In verband met het verzoek om voorlo­pige voorzie­ning wordt griffierecht geheven.

Naar boven