Informatiebijeenkomst voorontwerpbestemmingsplan Heerjansdam en bedrijventerrein Gors

Logo Zwijndrecht

Het college van burgemeester en wethouders van Zwijndrecht werkt aan een nieuw bestemmingsplan voor het gebied dat gelegen is binnen de kern Heerjansdam en het bedrijventerrein Gors. Dit nieuwe plan vervangt het huidige bestemmingsplan Heerjansdam-Gors. Uitgangspunt is de bestaande bebouwing en het bestaande gebruik van het plangebied. De bestaande situatie, zoals deze bij het opstellen van het bestemmingsplan bekend was, is er in vastgelegd. Ontwikkelingen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden zijn opgenomen in dit plan. Mogelijkheden tot kleinschalige ontwikkelingen zoals uitbreiding van bestaande bebouwing, aan- en bijgebouwen zijn ook in het nieuwe bestemmingsplan mogelijk.

Omdat we ook als gemeente zaken over het hoofd kunnen zien en bewoners willen informeren waar we mee bezig zijn, organiseren we een inloopbijeenkomst. Op die manier kunnen inwoners al in deze fase met ons meekijken of de bestemmingen op perceelsniveau goed zijn weergegeven. Op die manier hoopt de gemeente straks een goed bestemmingsplan voor de komende tien jaar vast te stellen.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

Een bestemmingsplan beschrijft op perceelsniveau wat wel en wat niet is toegestaan. In het huidige bestemmingsplan zijn bepaalde vergunde situaties niet goed opgenomen, wat wordt hersteld met deze herziening. Daarnaast worden de bepalingen meer uniform en wordt de nieuwste regelgeving ingepast.

Inloopbijeenkomst

De gemeente nodigt iedereen uit voor de inloopbijeenkomst over dit onderwerp op woensdag 30 januari 2019 tussen 17.00 uur en 20.00 uur in Sporthal Den Dam, Sportlaan 8 te Heerjansdam. U kunt het voorontwerp dan inzien, vragen stellen en ons opmerkingen en suggesties meegeven. Het voorontwerp is tevens in te zien op de gemeentelijke website (www.zwijndrecht.nl) onder inwoners > bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in procedure.

Verder verloop procedure

De gemeente heeft momenteel overleg met de wettelijk voorgeschreven overlegpartners en zal daarna de reacties beoordelen en bezien in hoeverre de gemaakte opmerkingen aanleiding geven om het concept aan te passen. Vervolgens zal de officiële procedure over het ontwerpbestemmingsplan van start gaan, waarbij het mogelijk is zienswijzen in te dienen.

Zwijndrecht, 16 januari 2019

Naar boven