Overeenkomst tot wijziging van Annex bij Prestatieovereenkomst, als bedoeld in artikel 2.22 van de Mediawet 2008, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Behorende bij: Prestatieovereenkomst 2017-2020 (getekend op 15 september 2017)

Partijen:

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob, handelende als bestuursorgaan,

en

Stichting Nederlandse Publieke Omroep, genoemd in artikel 2.2 Mediawet 2008, bij afkorting genaamd NPO, statutair gevestigd te Hilversum, op grond van artikel 2.10, tweede lid, onderdeel f, Mediawet 2008 tevens handelende namens de landelijke publieke media-instellingen, en ter zake rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter van de raad van bestuur NPO, mevrouw S. Rijxman, hierna te noemen NPO.

en

het Commissariaat voor de Media, genoemd in artikel 7.1 Mediawet 2008, hierna: Commissariaat, uitsluitend partij bij de prestatieovereenkomst voor zover het betreft de artikelen 2, lid 2 en 3, en artikel 5, ter zake vertegenwoordigd door voorzitter prof. mr. dr. Madeleine de Cock Buning

OVERWEGENDE DAT:

  • a. de nulmetingen bedoeld in de prestatieafspraken 9 t/m 12, 27 en 28 hebben plaatsgevonden en NPO en de Minister inmiddels afspraken hebben gemaakt over de invulling van deze afspraken vanaf 2018;

  • b. het meten van de doelstellingen voor radio in prestatieafspraak 7 in de praktijk onvoldoende haalbaar is gebleken, en dat NPO en de Minister daarom deze afspraak willen wijzigen;

  • c. over deze aanvulling en correctie van de Prestatieovereenkomst het college van omroepen, genoemd in artikel 2.4 Mediawet 2008, op 22 januari 2019 zijn mening heeft gegeven als bedoeld in artikel 2.14, eerste lid, Mediawet 2008 en de raad van toezicht NPO op 7 februari 2019 heeft ingestemd met het besluit van de raad van bestuur van 29 januari 2019 tot het aangaan van deze aanvulling en correctie van de Prestatieovereenkomst;

  • d. het Commissariaat door de NPO en de Minister van de wijziging in kennis is gesteld met het oog op het kunnen vervullen van zijn rol zoals weergegeven in de overeenkomst, ten bewijze waarvan het Commissariaat deze annex bij de prestatieovereenkomst voor gezien mede ondertekent.

KOMEN HET VOLGENDE OVEREEN:

ARTIKEL 1

De prestatieafspraken 9 t/m 12, 27 en 28 in de bijlage bij de Prestatieovereenkomst worden gewijzigd, waarbij de laatste zin van elke afspraak als volgt wordt ingevuld:

  • 9. NPO rapporteert vanaf 2018 jaarlijks over wat het publiek vindt van de kwaliteit van zowel het televisieaanbod als het radioaanbod van de NPO.

  • 10. NPO rapporteert vanaf 2018 jaarlijks wat het publiek vindt van de publieke waarde van zowel het televisieaanbod als het radioaanbod van de NPO.

  • 11. NPO rapporteert vanaf 2018 jaarlijks over wat het publiek vindt van de weerspiegeling van vrouwen in zowel het televisieaanbod als het radioaanbod van de NPO.

  • 12. NPO rapporteert vanaf 2018 jaarlijks over wat het publiek vindt van de weerspiegeling van mensen met een niet-westerse migratieachtergrond in zowel het televisieaanbod als het radioaanbod van de NPO.

  • 27. NPO rapporteert vanaf 2018 jaarlijks wat het publiek vindt van de impact van het journalistieke televisie- en radioaanbod van de NPO.

  • 28. NPO rapporteert vanaf 2018 jaarlijks wat het publiek vindt van de kwaliteit van het journalistieke televisie- en radioaanbod van de NPO.

ARTIKEL 2

De prestatieafspraak 7 in de bijlage bij de Prestatieovereenkomst komt te luiden:

  • 7. NPO rapporteert jaarlijks conform het toetsingskader over de mate waarin moeilijk bereikbare doelgroepen die naar amusementsaanbod kijken, in eenzelfde tijdvak ook kijken naar informatief, cultureel of educatief aanbod.

Deze annex zal aan de prestatieovereenkomst gehecht worden, en is integraal onderdeel van de prestatieovereenkomst. De afspraken bij de annex zullen met terugwerkende kracht op 1 januari 2018 in werking treden.

Aldus overeengekomen en in drievoud getekendte Hilversum/Den Haag op 5 maart 2019,

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

Stichting Nederlandse Publieke Omroep, S. Rijxman Voorzitter Raad van Bestuur NPO

Voor gezien: Commissariaat voor de Media M. de Cock Buning Voorzitter

Naar boven