Ontwerp omgevingsvergunning bouwen 2 woningen aan de Molendijk (tussen 5 en 11) in Numansdorp ter inzage

Logo Hoeksche Waard

Inhoud en doel van de omgevingsvergunning

Wij ontvingen een aanvraag omgevingsvergunning voor het perceel kadastraal bekend

Numansdorp, sectie B, nummer 4555. Dit is het perceel tussen Molendijk 5 en 11 in Numansdorp. Het plan is om hier 2 woningen te bouwen. Dit past niet binnen het geldende bestemmingsplan.

Voornemen omgevingsvergunning te verlenen

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard hebben het voornemen om de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. Dit doet zij door af te wijken van het bestemmingsplan met gebruikmaking van het zogenaamde ‘Wabo-projectbesluit’ (artikel 2.1, lid 1 onder c Wet algemene bepalingen Omgevingsrecht).  

Ontwerpbesluit hogere waarden (Wet geluidhinder)

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting op de voorgevels van de woningen niet voldoet aan de grenswaarden uit de Wet geluidhinder. De overschrijding wordt veroorzaakt door het verkeer op de Molendijk. Het college heeft het voornemen om hiervoor een hogere waarde vast te stellen.

Ter inzage

De ontwerp omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hoger waarden liggen met alle bijlagen met ingang van 23 april tot en met 4 juni 2019 ter inzage. U kunt de stukken bekijken via de volgende website: www.ruimtelijkeplannen.nl (onder IMRO-code NL.IMRO.1963.OVMolNum-ON01).

Wanneer u de stukken in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien, kunt u een afspraak maken met het team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 14 0186.

Indienen zienswijzen

Iedereen kan een zienswijze (bij voorkeur schriftelijk) indienen tijdens de periode dat de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage ligt.

Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij:

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoeksche Waard

Postbus 2003

3260 EA Oud-Beijerland

onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp omgevingsvergunning Molendijk 9 Heinenoord’.

Wilt u liever een mondelinge zienswijze indienen? Neemt u dan contact op met de hieronder vermelde persoon.

Vragen?

Voor vragen over de ontwerp omgevingsvergunning kunt u terecht bij Karin van Gammeren, te bereiken via e-mail karin.vangammeren@gemeentehw.nl of via het telefoonnummer 14 0186.

 

Naar boven