Publicatie voorontwerp bestemmingsplan ‘Zuidwand, Boekel’

Logo Boekel

Besluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel hebben in de collegevergadering van 9 april 2019 besloten om het voorontwerp bestemmingsplan ‘Zuidwand, Boekel’ als basis te gebruiken voor de omgevingsdialoog en ter vooroverleg toe te zenden aan de provincie Noord- Brabant en het waterschap Aa en Maas. Dit voorontwerp bestemmingsplan ‘Zuidwand, Boekel’ is raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0755.BKBOEKZUIDWAND-VO01).

Omschrijving bestemmingsplan

In de Centrumvisie Boekel 2010 is de Zuidwand van het Sint Agathaplein aangewezen als één van de projecten die aangepakt moeten worden, waarbij deze Zuidwand getransformeerd zal moeten worden naar een aantrekkelijke winkelwand.

De Gemeenteraad van Boekel heeft op 4 oktober 2018 definitief besloten om medewerking te verlenen aan de herontwikkeling van de Zuidwand van het Sint Agathaplein. De geplande herbouw van deze Zuidwand heeft een aanpassing van het bestemmingsplan nodig, doordat de nieuwe bebouwing niet binnen het geldende bestemmingsplan opgericht kan worden. Zo zal het huidige bouwvlak worden uitgebreid en worden ook de bestaande goot- en nokhoogten hoger in het nieuwe ontwerp. Met dit (voorontwerp) bestemmingsplan wordt hierin voorzien en daarmee wordt deze ontwikkeling uiteindelijk mogelijk gemaakt.

Omgevingsdialoog

De Gemeente Boekel wil dit traject zorgvuldig doorlopen en voldoende ruimte bieden aan belanghebbenden en heeft daarom gekozen om met een voorontwerp een extra planfase in te bouwen. Dit voorontwerp bestemmingsplan zal, in plaats van de gebruikelijke terinzagelegging, via een omgevingsdialoog met geïnteresseerden en omwonenden gedeeld worden. Deze omgevingsdialoog zal door middel van twee openbare bijeenkomsten (23 april 2019 en 1 mei 2019) vorm krijgen en tijdens deze bijeenkomsten wordt men ook de mogelijkheid geboden om schriftelijk een inspraakreactie achter te laten. Na dit voorontwerp bestemmingsplan zal via een ontwerpfase naar vaststelling gestuurd worden, waarbij belanghebbenden ook in deze beide fasen mogelijkheid hebben om een reactie achter te laten.

Boekel, 16 april 2019

 

Naar boven