Verzekeringswezen: Overdracht van rechten en verplichtingen ingevolge artikel 3:124, tweede lid van de Wet op het Financieel toezicht

Markel International Insurance Company Limited, gevestigd te London, deelt hierdoor aan belanghebbenden mee dat zij haar rechten en verplichtingen uit of krachtens na te noemen overeenkomsten van schadeverzekering met toestemming van Britse Financial Conduct Authority, verleend bij besluit van de High Court of Justice in Engeland, heeft overgedragen aan Markel Insurance Societas Europaea, gevestigd te München.

De in alinea 1 bedoelde overdracht heeft betrekking op alle overeenkomsten van schadeverzekering, die behoren of behoord hebben tot het door Markel International Insurance Company Limited uitgeoefende directe levensverzekeringsbedrijf c.q. schadeverzekeringsbedrijf.

De overdracht is voor alle belanghebbenden van kracht geworden met ingang van 29 maart 2019.

De betrokken verzekeringsnemers kunnen gedurende drie maanden na de dagtekening van deze Staatscourant de overeenkomst van schadeverzekering schriftelijk bij Markel Insurance Societas Europaea opzeggen met ingang van de dag na afloop van deze termijn. Ingeval van zodanige opzegging van een overeenkomst van schadeverzekering vindt pro rata premierestitutie plaats.

Naar boven