Rectificatie - Ontwerpbesluit inhoudende een uitgebreide voorbereidingsprocedure Wabo voor afwijken bestemmingsplan, het veranderen van inrichting en handelingen met invloed op aangewezen natuurgebieden voor het bedrijf Plomp Onroerend Goed B.V, Industrieweg 22 Waardenburg

Logo West Betuwe

De bekendmaking van dit ontwerpbesluit wordt gerectificeerd in verband met onvolkomenheden bij het inzien van de documenten via www.ruimtelijkeplannen.nl . De termijn van terinzagelegging wordt met twee weken verlengd tot en met 29 mei 2019.

 

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT (WABO)

 

Omschrijving ontwerpbesluit

Burgemeester en wethouders van West Betuwe maken gelet op het bepaalde in artikel 3.10 eerste lid Wabo, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij voornemens zijn:

 

  • op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder c. (het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan) medewerking te verlenen aan een Wabo (omgevings)vergunning eerste fase voor de afwijking van de maximale bouwhoogte voor de bouw van een nieuwe WKK-installatie, een nieuwe banddroger en drie extra korrelsilo’s (voor zover deze qua hoogte niet zijn toegestaan in het geldend bestemmingsplan) overeenkomstig de ruimtelijke onderbouwing met bijlagen. De gemeenteraad heeft op 26 maart 2019 besloten tot afgifte van een ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor het afwijken van de hoogtebepalingen uit het geldende bestemmingsplan;

  • op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder e. (2° het veranderen of veranderen van de werking van een inrichting en/of 3° het in werking hebben van een inrichting) Wabo een (omgevings)vergunning te verlenen voor een inrichting voor de verwerking van hout en afvalhout.;

  • op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder i Wabo en artikel 2.2aa, sub a Bor, een (omgevings)vergunning te verlenen voor de handelingen die invloed hebben op aangewezen natuurgebieden, zoals opgenomen in de verklaring van geen bedenkingen van Gedeputeerde Staten van Gelderland.

     

De omgevingsvergunning wordt in twee fasen aangevraagd. Dit ontwerpbesluit bestaat uit de bovengenoemde drie punten en betreft de eerste fase. De tweede fase betreft uitsluitend een omgevingsvergunning voor het onderdeel “bouwen”.

 

Verlenging terinzagelegging

In verband met onvolkomenheden bij het inzien van de documenten via www.ruimtelijkeplannen.nl wordt de termijn van terinzagelegging met twee weken verlengd. Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen daarom tot en met 29 mei 2019 (in plaats van 15 mei 2019) ter inzage  op het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen. De ter inzage gelegde stukken kunt u op afspraak inzien. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

 

Daarnaast is het ontwerpbesluit te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN:NL.IMRO.1960.WAAIndustrieweg22-ONT1)

 

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging van donderdag 4 april 2019 tot en met woensdag 29 mei 2019 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u richten aan het college van B&W, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

 

Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven, dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de ter inzage termijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum (tel. 0345-728800; alleen tijdens kantoortijden).

 

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven