Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Thorbeckelaan 16 – 102 en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Logo Assen

Van woensdag 24 april tot en met dinsdag 4 juni 2019 ligt bij de Publieksbalie, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis het ontwerpbestemmingsplan Thorbeckelaan 16 – 102 ter inzage.

Ontwerpbestemmingsplan

In het plangebied worden twee blokken met in totaal 44 duplexwoningen gesloopt en vervangen door 30 grondgebonden eengezinswoningen. De nieuwe woningen worden uitgevoerd in twee bouwlagen met een kap. De parkeerplaatsen worden voor een deel in de openbare ruimte aan de Thorbeckelaan (20 bestaande parkeervakken en 8 plaatsen op de weg) en deels op eigen erf (3 plaatsen) aangelegd. De bestaande groene ruimte - inclusief het Cruijff Court – blijft behouden.

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Uit onderzoek is gebleken dat als gevolg van het verkeer op de Thorbeckelaan de geluidbelasting op de gevels van de geplande woningen in dit ontwerpbestemmingsplan niet voldoet aan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. Omdat ook is gebleken dat geluidreducerende maatregelen niet mogelijk en/of doelmatig zijn, is het college van plan om hogere grenswaarden te verlenen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Thorbeckelaan 16 -102 met bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 24 april tot en met dinsdag 4 juni 2019 tijdens de gebruikelijke openingstijden ter inzage bij de Publieksbalie, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Een ieder kan op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) in combinatie met artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening binnen de bovengenoemde termijn zienswijzen inbrengen tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Op grond van eerdergenoemd artikel uit de Awb in combinatie met artikel 110c van de Wet geluidhinder kunnen binnen de bovengenoemde termijn zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden worden ingediend.

Schriftelijke zienswijzen tegen een ontwerpbestemmingsplan kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Assen en dito zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden aan het college van burgemeester en wethouders van Assen. Beide zienswijzen moeten worden geadresseerd aan Postbus 30018, 9400 RA Assen.

Zienswijzen gericht tegen een ontwerpbestemmingsplan worden betrokken bij de vaststelling van het plan door de gemeenteraad. Zienswijzen gericht tegen het ontwerp-besluit hogere grenswaarden worden betrokken bij de besluitvorming hierover door het college van burgemeester en wethouders.

Assen, 23 april 2019

Naar boven